Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Politie waarschuwt voor gevaarlijk vuurwerk

27 oktober 2011

DORDRECHT -De politie waarschuwt voor zwaar, illegaal en gevaarlijk vuurwerk dat bij twee aangehouden verdachten is aangetroffen. Het gaat om vuurwerk met de naam Delova Rana dat zeer explosief is en tot zware verwondingen of erger kan leiden. Wie dergelijk vuurwerk in het bezit heeft en of weet waar dergelijk vuurwerk ligt opgeslagen, wordt dringend geadviseerd de politie te bellen.

De politie kwam het illegale vuurwerk op het spoor in een onderzoek waarbij op 25 oktober twee mannen van 19 en 21 jaar uit Dordrecht werden aangehouden. De mannen zouden enkele tientallen kilo’s aan illegaal vuurwerk hebben geïmporteerd. Een deel daarvan werd bij de verdachten aangetroffen en is in beslaggenomen. Onder het vuurwerk dat bij de mannen werd gevonden, werden ook enkele stuks knalvuurwerk met de naam Delova Rana aangetroffen en in beslaggenomen. Of de verdachten meer van dit Delova Rana-vuurwerk in bezit hebben gehad en in omloop hebben gebracht of niet, is nog in onderzoek.

De politie roept mensen op te bellen als zij weten wie dit vuurwerk in bezit heeft of als ze weten waar dit soort vuurwerk ligt opgeslagen. Opslag van of handel in dit soort explosieven kan leiden tot levensbedreigende situaties of grote materiële schade. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem naar 0800-7000 (gratis).

Lees meer over:

vuurwerk aangehouden delova rena
Deel dit bericht met je vrienden!