Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe bioscoop Dordrecht lastig verhaal'
26okt 2011

Nieuwe bioscoop Dordrecht lastig verhaal

DORDRECHT - Komt er nog een bioscoop in Dordrecht?

De gemeenteraad is nog sterk verdeeld over de bouw van een bioscoop in Dordrecht. De oppositiepartijen willen graag een onderzoek naar een bioscoop die zou moeten komen aan de Spuiboulevard of aan de provinciale weg. B & W hebben echter een locatie aan de Stadswerven, tegenover het energiehuis, voor ogen. Ze hebben ook al een uitbater voor de bioscoop gevonden, namelijk 'Wolff bioscopen'. Als de plannen die zij hebben gewijzigd zouden worden, zou de uitbater weer af kunnen haken. De oppositie vindt de plannen á 3,5 miljoen euro erg duur.
 
De nieuwe bioscoop zou volgens B&W een terras moeten krijgen aan het Wantij. Hij lijkt daarmee wat op de bioscoop van Alblasserdam. Het plan zou in 2014 voltooid moeten zijn, er zouden dan 6 zalen met in totaal 1200 stoelen moeten zijn. 
 
Alle zo sterk naar een eigen bioscoop verlangende Dordtenaren moeten dus weer wachten voordat zij in eigen stad naar de bioscoop kunnen en zullen dus nog steeds uit moeten wijken naar Rotterdam, Breda of zelfs het kleine Alblasserdam, dat met nog geen 20.000 inwoners wél een hele mooie bioscoop heeft. 
 


Deel dit bericht met je vrienden!