Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Piet Buitendijk ontdekt duizenden verloren gewaande foto's van Rijkswaterstaat'
26okt 2011

Piet Buitendijk ontdekt duizenden verloren gewaande foto's van Rijkswaterstaat

DORDRECHT - Dordtenaar Piet Buitendijk hoeft zich voorlopig niet te vervelen. Momenteel is hij druk bezig om oude dia's en foto's van Dordrecht en omgeving te bekijken en te plaatsen op de website van het beeldarchief van Rijkswaterstaat.

Piet vertelt enthousiast: "Als oud-werknemer wist ik van het bestaan af en na wat belwerk bleek dit gewoon te liggen verstoffen. Ik ben gaan neuzen in het beeldarchief om beschrijvingen te corrigeren en was in eerste instantie bezig, om te kijken, wat er zoal in het archief zit. Het zijn meer dan 135.000 foto's dus ik ben wel even bezig!
Misschien krijg ik binnenkort hulp van een lid van de VOR Vereniging van Oud Medewerkers Rijkswaterstaat.

Mijn laatste klus voor mijn pensioen bij Rijkswaterstaat was, therapeutisch, 1000 los gestorte dia`s in een doos sorteren en in een dia box in de kluis op mijn werk zetten.
Ik miste die foto's echter op de Beeldbank en ben rond gaan bellen. Toen werd men wakker en vond men heel veel fotos ergens bij een verhuizer opgeslagen, met nog veel meer objecten. De directie heeft me zelfs nog complimenten gegeven op mijn actie!"

Een voorbeeld van een gedigitaliseerde foto met beschrijving is te vinden op https://beeldbank.rws.nl/MediaObject/Details/76931. Hier kan men ook weer verder klikken naar andere foto's.

 

 

Foto: Rijkswaterstaat / Rens Jacobs

 

 

 Deel dit bericht met je vrienden!