Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

DWO het nieuwe kantoor voor stedenbanden van Dordrecht

25 oktober 2011

DORDRECHT -De Dordtse Welzijn Organisatie (DWO) aan de Singel is het nieuwe huis worden voor de stedenbanden. Het wordt een doorstart met nieuwe plannen na het failliet gaan van het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (COS).

De coördinator stedenband Joyce Schoon laat haar achterban weten weer enthousiast door te kunnen gaan:

 Beste mensen,

 Je krijgt deze mail, omdat je betrokken bent/was bij één van de projecten van de stedenband met Dordrecht in Zuid-Afrika. Het is lange tijd stil geweest rond onze stedenband. De stedenband was de afgelopen jaren gehuisvest bij het COS Zuid-Holland. Helaas is het COS in februari van dit jaar failliet gegaan. Gelukkig liet de gemeente Dordrecht weten graag met de drie stedenbanden door te willen (Bamenda in Kameroen, Varna in Bulgarije en ‘Dordrecht’ in  Zuid-Afrika) Na een tijdje zoeken is er een nieuw kantoor gevonden en kon ik als coördinator per 1 september weer voor de stichting in dienst komen, nu bij het DWO. 

 We pakken de draad weer op en hebben leuke, nieuwe plannen voor de komende tijd.

 Zo zetten we het succesvolle Moestuinproject in het Zuid-Afrikaanse Dordrecht voort (het tuinseizoen is daar net weer begonnen). Er doen 500 arme gezinnen uit de township mee, ze krijgen tuingereedschap en zaden en bewerken zo een eigen moestuin. Door middel van diverse activiteiten gaan we de komende maanden geld inzamelen voor dit mooie project. Als je ideeën hebt voor een leuke activiteit met je ‘achterban’ of binnen jouw netwerk….laat het me weten.

 Verder hopen we als stichting mee te kunnen doen aan de Watersponsorloop in maart 2012. 400 kinderen van Dordtse basisscholen lopen 6 kilometer met 6 liter water op de rug. De opbrengst is voor een waterproject in het Zuiden. We hopen dat ons watertonnen-project in Dordrecht Zuid-Afrika wordt goedgekeurd, zodat we mee kunnen doen .

 Een leuk nieuwtje is dat ‘onze’ Fieldband in Dordrecht Zuid-Afrika tweede is geworden bij nationale wedstrijd begin oktober! Dat is heel knap omdat ze nog maar anderhalf jaar bezig zijn. Fieldbands zijn typisch Zuid-Afrikaanse muziekgezelschappen voor jongeren tussen 12 en 27 jaar uit de townships en razend populair. Via fieldbands kunnen kansarme kinderen en jongeren hun muzikale talenten ontwikkelen. Tweehonderd kinderen uit het Zuid-Afrikaanse Dordrecht doen mee en krijgen les op koperblazers, percussie instrumenten, steel drums,  Afrikaanse marimba’s en in dans. We zijn natuurlijk heel trots op ze!

 Begin januari 2012 gaat er een gemeentelijke delegatie o.l.v. burgemeester Brok naar Zuid-Afrika. David van Schalken zal namens Beter voor Dordt met de delegatie meegaan. Omdat Beter voor Dordt –naast het CDA- onze stedenband heeft geadopteerd, hopen we van harte dat hij namens de stichting het moestuinproject wil bezoeken.

 Dat was het even voor nu.

 We zien uit naar een (hernieuwde) samenwerking!

 Sala Kakuhle,

Tot ziens,

 

Joyce Schoon

coördinator

Stichting Dordrecht Zuid-Holland - Dordrecht Zuid-Afrika

Singel 28, 3311 SJ Dordrecht

T: 078-6334444

E: j.schoon@dwo.nl

www.dordrecht-dordrecht.nl

werkt op maandag en dinsdag

 

 

 

 
 

Deel dit bericht met je vrienden!