Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Plannen voor F16 in uitwerking

25 oktober 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT - Het is haast niet te geloven, maar ze schijnen echt te bestaan. Ik bedoel Drechtstedenaren die ’s morgens wat eerder van huis gaan om de file voor te zijn, daar dan toch in terechtkomen en dus nog net op tijd, óf net te laat op hun werk in Rotterdam aankomen. ’s Avonds staan dezelfde mensen weer in dezelfde file, maar dan met alle neuzen de andere kant op. En dus wordt het een uurtje later dan gepland. Dan maar snel eten, want voor ’s avonds staat de sportschool nog op het programma. Daar rijdt onze hoofdpersoon dan met de auto heen om zich vervolgens flink in het zweet te trappen op een stilstaande fiets.

Voor mensen die zich al eens hebben afgevraagd of ze op deze manier wel goed bezig zijn - of zich dat nu gaan afvragen, je kunt nooit weten - is er goed nieuws: de F16. Dan gaat het niet over een plan van Defensie om de straaljagers die momenteel in gebruik zijn bij vervanging beschikbaar te stellen voor het vervoer van forensen tussen de Drechtsteden en Rotterdam, maar om een fietspad dat - globaal - parallel loopt aan de A16. 19 kilometer lang, gedeeltelijk nieuw fietspad, voor de rest verbeteringen van bestaande routes.

Akkoord, er moet wat geïnvesteerd worden, maar van het geld dat de tweede - overbodige - auto opbrengt moet het vast en zeker lukken een goede fiets en een regenpak te kopen (hoewel het veel minder vaak regent dan veel automobiisten én fietsers denken, zo ontdekten mensen die het een jaartje bijhielden). En als de overheid dan zorgt dat de fietser niet in de uitlaatdampen van het fileverkeer rijdt en de fietser zelf met zijn of haar baas regelt dat er een kleedruimte annex simpele douche komt, dan moet het toch mogelijk zijn de kosten en de tijd voor de sportschool uit te sparen, zou je denken.

Zie voor meer informatie over de F16 en andere snelle fietsroutes www.fietsfilevrij.nl

Lees meer over:

fietspad file f16
Deel dit bericht met je vrienden!