Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Waardevol en vriendschappelijke ontmoeting Dordrecht - Hastings

24 oktober 2011

DORDRECHT -Hastings is al vanaf 1946 via een relatie met Dordrecht verbonden. De fractie Christen Unie heeft het contact geadopteerd en ging onlangs met burgemeester A. Brok op bezoek. Een verslag:

Bezoek aan Hastings

bezoek_Hastings_021zaterdag 22 oktober 2011 23:44

Onlangs brachten burgemeester Brok en ik een bezoek aan Hastings in Engeland. Dit had de volgende achtergrond.

De gemeente Dordrecht heeft een vijftal zgn. stedenbanden, verdeeld over de diverse fracties. De fractie ChristenUnie/SGP heeft voor een aantal jaren Hastings “geadopteerd”.

De vriendschap bestaat al sinds 1946 tussen inwoners van Hastings en Dordrecht, twee oude steden die elk een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van hun land. Beide steden willen die historie ook laten zien en zo goed mogelijk “verkopen”.

In 1981 is de bijzondere relatie verankerd in een formele stedenbandovereenkomst. Jeugdorkesten en koren, voetbal- en waterpoloteams, artiesten en zwemmers, schakers en ruiters, gemeentelijke medewerkers en bestuurders zijn slechts enkele van de vele groepen die deelnamen aan de uitwisselingen.

De mijlpaal van 30 jaar stedenband is nu in Hastings gemarkeerd en de vriendschap en samenwerking zijn herbevestigd. Tijdens een officiële ontvangst op het stadhuis is in dat verband een document ondertekend. Daarna zijn ook groeimogelijkheden besproken, zoals uitwisseling voor het bedrijfsleven. Vooral wordt gedacht aan de maritieme sector, maar andere takken zijn niet uitgesloten. De Kamers van Koophandel worden hier nader bij betrokken.

Op het programma stond verder ondermeer een bezoek aan het Hastings Museum & Art Gallery.

Al met al was het een boeiend en waardevol bezoek.

Arjen Hoogerduijn.

Foto: de Dordtse delegatie in Hastings, plus burgemeester Forward, loco-burgemeester Roberts en raadsvoorzitter Birch.

Deel dit bericht met je vrienden!