Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Vier grote Debatten in 2012

24 oktober 2011

DORDRECHT - Vier grote Stadsdebatten worden in 2012 in het Dordrechts Museum gehouden.  Dit besluit is gevallen op basis van het succes van de twee eerste Grote Stadsdebatten. Voorzitter/ woordvoerder Hans Berrevoets maakt dit namens de organisatie bekend. 

De voor Dordrecht nieuwe debatten worden gedragen door vertegenwoordigers van alle Dordtse media. Zij vinden dat Dordrecht een echte debatcultuur verdient.
 
 De twee debatten in 2011  gingen over actuele maatschappelijke thema’s en ook volgend jaar zal er oog zijn voor de actualiteit.   
 
Het derde debat, de winteraflevering,  is woensdagavond 18 januari 2012.
 
Dat heeft als titel het grote Pollerdebat. Onder die noemer wordt gesproken over de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de (historische) binnenstad, zeker ook op verkeersgebied. 
 
Aflevering vier is speciaal. Het wordt voor woensdag 28 maart als het Grote Jeugddebat gelanceerd. Dat past prima bij de lente, zo vindt de organisatie. De komende maanden zal contact worden gezocht met vertegenwoordigers van Dordtse  scholen.
 
Een thema dat de tongen in beweging kan brengen staat voor 30 mei op de kalende als het grote zomerdebat. ,,Dordrecht aan de leiband van Rotterdam? Dat is de voorlopige werktitel. ‘Rotterdam werkt graag met Dordrecht samen, zolang voorzieningen dan maar naar Rotterdam gaan’, is een gevoel dat in de stad leeft. Daarom is dat zeker een debat waard”,  als de woordvoerder van de organisatie.  Het herfstdebat is  19 september 2012.
 

Lees meer over:

stadsdebat
Deel dit bericht met je vrienden!