Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Andries loopt halve Berenloop voor KNRM

24 oktober 2011

DORDRECHT - Op 6 november loopt Andries Boneschansker, opstapper bij reddingstation Dordrecht, op het eiland Terschelling de halve marathon. Andries begon afgelopen zomer zijn training met het doel de hele Terschellinger marathon, de Berenloop, te lopen.

 De eerste training deed hij in New York, in het Central Park, vervolgens liep hij rondjes om het Witte Huis in Washington, langs de Schuylkillriver in Philadelphia en door de straten van Tampa. Met regelmaat stelde hij zichzelf limieten om zeker te weten dat hij de marathon goed zou uitlopen. De weg van New York (via Philadelphia, Washington DC, Westfalls Church, Tampa, Key West, Dordrecht, Puttershoek) naar Terschelling was een lange. Begin oktober trainde hij zijn rondje Puttershoek. Tijdens deze lange duurloop schoot er een spiertje verkeerd. Hij haalde zijn limiet niet en herstel ging lang duren. Hij moest noodgedwongen het idee voor de hele Berenloop laten varen en schaalde af naar de halve marathon op Terschelling.
 
Eénentwintig komma één kilometer. Dat is bijna elf en een halve zeemijl
 
Andries viert dit jaar een aantal jubilea. Hij werd dit jaar vijftig. Het is voor de tiende keer dat hij de halve Berenloop loopt. Het is veertig jaar geleden dat hij voor de KNRM op het strand bij Paal Acht liep te collecteren, in ruil voor een koetjesreep.
 
Reden genoeg om iets extra’s te doen. Dus KNRM-hardloopkleding aangetrokken en, in navolging van het geld inzamelen veertig jaar geleden, deze Berenloop gebruiken om geld op te halen voor de maatschappij. Voor minimaal 1 euro per zeemijl loopt hij zich het zweet uit het lijf en het zand in de schoenen.
 
Wie de KNRM in het algemeen en de KNRM op de eilanden Terschelling en Dordrecht in het bijzonder, een warm hart toedraagt, kan Andries sponsoren door op de website het sponsorformulier in te vullen.
 
 
 
Natuurlijk kunt u ook zijn eindtijd voorspellen!
Deel dit bericht met je vrienden!