Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

Podiumplaatsen kunstrijdsters in 1e selectiewedstrijd voor het Open NK

23 oktober 2011

DORDRECHT - Op zondag 24 oktober werd in Groningen de eerste selectiewedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden seizoen 2011-2012 verreden.

Debutante in de categorie senioren Winnie Dekker (17) uit Dordrecht reed zich met een puntentotaal van 61 naar de 3e plaats. Winnie reed een mooie krachtige kür op seniorenniveau en evenaarde haar prestatie van twee weken geleden in Leuven België waar zij in een internationale wedstrijd de 2e plaats behaalde.
Simone Kruithof (17) uit Maasdam die ook haar debuut maakt dit jaar in de Senioren raakte in een internationale wedstrijd enkele weken geleden onfortuinlijk geblesseerd aan haar enkelbanden en zal zeker de eerste twee selectiewedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan. 
 
In de categorie Junioren debuteerden de 16-jarige Tara Reijns uit Goudswaard en de 15 jarige Romy de Sterke uit ’s-Gravendeel. 
In een veld van 16 deelneemsters reed Tara een mooie vrije kür met hoge dubbele sprongen en eindigde hiermee op de 3e plaats.
Romy de Sterke kon de vorm niet vinden in deze wedstrijd en eindigde op de 11e plaats.
 
Amber IJsselstein (13) uit Ridderkerk kwam uit in de categorie Novice, schitterde in haar kür op de muziek uit de film Grease maar maakte een paar missertjes waarmee zij een 14e plaats behaalde. 
Clubgenote Shanne Mast  heeft te kampen met een knieblessure waardoor deelname aan deze selectiewedstrijd onmogelijk bleek.
 
In de categorie Debs debuteerden de 11-jarige Kyarha van Tiel uit Rotterdam en de 9-jarige Sophie Bijkerk uit Barendrecht.
Deze talentvolle jonge kunstrijdsters eindigden op respectievelijk de 1e en 7e plaats.
 
De rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden maken trainingsweken van 20 uur of meer in de week op de ijsbaan in Dordrecht bij coaches Astrid Winkelman, Nicole Goossens, Marieke Kruithof, Jacqueline Voll en choreograaf Jimmy Tavares.
Vanaf deze week richten de trainingen zich op het rijden van de technische korte kür in de volgende selectiewedstrijd. Deze staat geprogrammeerd op 5 november in Den Bosch.
 
De 3e selectiewedstrijd wordt verreden op 26 november 2011 op de thuisbaan in Dordrecht, waarbij publiek van harte welkom is. De entree van de Dordtse Sportboulevard is gratis tijdens de wedstrijd. 
 
Na het rijden van drie selectiewedstrijden bepalen de twee beste resultaten welke twaalf rijdsters de kwalificatie hebben voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap dat op 17 en 18 december in Tilburg zal plaatsvinden.
Meer informatie over kunstrijden, de wedstrijden en schaatslessen is te vinden op de website www.ddd-kunstrijden.nl
Deel dit bericht met je vrienden!