Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Volkskrant: ,,Koophuizen in Dordrecht aantrekkelijker geprijsd dan huurhuizen"

22 oktober 2011

DORDRECHT -In Dordrecht zijn koophuizen verhoudingsgewijs aanttrekkelijker geprijsd dan huurhhuizen. Dat blijkt uit een analyse in de Volkskrant. De krant keek naar de huur- en koopprijzen in 36 grote steden.

Een citaat:  Een huurhuis in de vrije sector is in sommige steden een aantrekkelijk alternatief voor koop. In Den Bosch, Almere en Amersfoort zijn relatief goedkoop huurwoningen te vinden. In Eindhoven, Capelle aan den IJssel en Dordrecht zijn koophuizen verhoudingsgewijs veel aantrekkelijker.

Dat blijkt uit een analyse door de Volkskrant van de huur- en koopprijzen in 36 grotere steden. Daarbij is gekeken hoeveel jaren huur in de vrije sector het kost om een gelijksoortige woning te kopen. Gemiddeld ligt die factor rond de 14,4 jaar huur voor een tussenwoning. Een gemiddeld appartement kost 15,1 jaar huur. Maar de verschillen zijn enorm. De verhouding tussen koop- en huurprijzen in Nederlandse steden kan met wel 64 procent variëren.

Deel dit bericht met je vrienden!