Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Veel activiteiten tijdens Dordtse Nacht van de Nacht

21 oktober 2011

DORDRECHT - Op zaterdag 29 oktober 2011, de nacht dat de wintertijd ingaat, vindt voor het zevende jaar de nationale Nacht van de Nacht plaats. De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het behoud van de duisternis. Ook in Dordrecht zijn er bijzondere acitivteiten om te genieten van de pracht van een donkere nacht. 

 Het startsein voor de Dordtse Nacht van de Nacht wordt gegeven op zaterdag 29 oktober om 20.00 uur bij de Grote Kerk. Dan doet wethouder Sleeking het licht van de Grote Kerk uit. 
Ook op een aantal andere beeldbepalende locaties in de stad is het donkerder dan normaal. Het Stadhuis, de Zwijndrechtse brug en koetshuis Weizigt doven de 29e de lichten. Door deze symbolische actie kunnen bezoekers het positieve verschil zelf ervaren en genieten van de schoonheid van een donkere nacht. 
 
Activiteiten 
Allerlei Dordtse organisaties bieden speciale ‘nacht-van-de-nachtactiviteiten’ aan. 
Zo is Sterrenwacht Mercurius langer open om tijdens deze donkere nacht extra veel sterren te kunnen bekijken. 
IVN Dordrecht organiseert een avondexcursie door De Elzen, startend vanaf De Viersprong aan de Oude Veerweg. 
In de Biesbosch is een bijzondere vaarwandeltocht. Vanaf het Biesboschcentrum vertrekt fluisterboot de Sterling voor een vaartocht van een half uur naar de Stenen Keet aan het Wantij. Hier gaan de deelnemers aan wal, om in totale duisternis terug te wandelen over het Griendmuseumpad. 
 
Lichtvervuiling 
Doel van de Nacht van de Nacht is mensen bewust te maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om dit terug te dringen. Nederland behoort tot de landen met de meeste lichtvervuiling. De Nacht van de Nacht brengt het onderwerp breed onder de aandacht door mensen te laten genieten van een donkere nacht. 
 
Donkere stad 
Ook diverse ondernemers hebben al aangegeven hun lichten te doven deze nacht. Zo doet de Rabobank de verlichting van hun hoofdkantoor aan de Wilgenbos uit. Bovendien is de Nacht van de Nacht aanleiding voor de Rabobank om bij de overige kantoren in de regio (Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Papendrecht, Alblasserdam en de Dordtse kantoren Sterrenburg, Dubbeldam en Spuiboulevard) de instellingen van de verlichtingstijdklok te herzien. Wie volgt hun voorbeeld? 
 
Meer informatie op www.laathetdonkerdonker.nl.
 

Lees meer over:

nacht de dordtse nachtvan
Deel dit bericht met je vrienden!