Monday 27 September 2021

Alles over Dordrecht

Voorkom een inbraak. Maak het inbrekers moeilijk!

21 oktober 2011

DRECHTSTEDEN - De politie besteedt de komende maanden weer extra aandacht aan inbraken in woningen, bedrijven en auto’s. De ervaring leert dat naarmate het eerder donker wordt, er meer inbraken worden gepleegd. De politie is in deze tijd van het jaar dan ook extra alert op het voorkomen van inbraken door preventieve acties en het opsporen en oppakken van daders. Daarnaast roept de politie de hulp in van inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid. Zij zijn de ogen en oren van de straat. Door 1-1-2 te bellen bij verdachte situaties wordt de kans dat inbrekers worden gepakt vele malen vergroot.

Wacht niet tot het te laat is!
Zodra de dagen korter worden, slaan inbrekers vaker hun slag. Het is eerder donker en inbrekers kunnen eerder aan het werk. Veel inbraken worden gepleegd door zogenaamde ‘gelegenheidsinbrekers’. Een gelegenheidsinbreker is een inbreker die snel zijn slag wil slaan en die in actie komt zodra hij ziet dat hij op eenvoudige wijze binnen kan komen of een zichtbare buit lonkt. Het is dus belangrijk te voorkomen dat een woning aantrekkelijk is voor een inbreker die uit is op snel succes. Goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren verkleint de kans op een inbraak aanzienlijk. Een woning die voldoet aan de eisen van Politiekeurmerk Veilig Wonen loopt minder kans op inbraak. Maar ook op veiligheid gericht gedrag speelt een belangrijke rol in preventie van een inbraak. De beste sloten helpen niet als ze niet gebruikt worden of als tegelijkertijd een raam open staat. Ook is het belangrijk een woning een bewoonde indruk te geven en waardevolle spullen uit het zicht te leggen als u van huis bent. Daarnaast zijn het maken van afspraken met buren om over en weer een oogje in het zeil te houden en tijdens vakanties de post op te laten ruimen effectieve maatregelen.

Een inbraak levert niet alleen materiële schade op maar geeft ook een gevoel van onveiligheid. Wacht dus niet tot het te laat is en voorkom een inbraak. Kijk voor meer informatie en tips om een inbraak in uw woning, bedrijf of auto te voorkomen op www.politie.nl/zuid-holland-zuid. 
 
Verdachte situatie? Bel 112
Om inbrekers te kunnen aanhouden en informatie over inbraken te verzamelen is de politie sterk afhankelijk van meldingen van burgers. Aarzel niet, maar bel bij verdachte situaties altijd 1-1-2. Blijf alert, noteer kentekens van verdachte voertuigen, signalementen van verdachte personen en andere bijzonderheden. Heeft u belangrijke informatie voor de politie, maar wilt u dit liever anoniem melden? Bel dan de anonieme tiplijn Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000.
 
Is er toch bij u ingebroken? Doe altijd aangifte!
De politie kan de daders en gestolen spullen beter opsporen als u aangifte doet. Doet u dus altijd aangifte als er bij u is ingebroken! Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0900 – 8844.
 
Twitter
De Politie Zuid-Holland-Zuid maakt ook gebruik van Twitter om inwoners van de regio tips te geven en alert te maken. U kunt ons volgen via www.twitter.com/politie_zhz

Lees meer over:

politie inbraken preventie
Deel dit bericht met je vrienden!