Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Peter Schoon gekozen tot bestuurslid Vereniging Rembrandt

20 oktober 2011

DORDRECHT - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Rembrandt op zaterdag 15 oktober is museumdirecteur Peter Schoon gekozen als bestuurslid van de vereniging. Hoofdtaak van de Vereniging Rembrandt is steunverlening bij kunstaankopen voor de Nederlandse Musea. Daarnaast heeft de vereniging een belangrijke stem in het publieke debat over openbaar kunstbezit.

Schoon is algemeen directeur van het Dordrechts Museum en Huis Van Gijn. De nu aanvaarde bestuursfunctie is een nevenfunctie. Schoon is vereerd met zijn benoeming. Vereniging Rembrandt is het grootste particuliere mecenaat in Nederland dat inmiddels meer dan 2500 gesteunde aankopen voor meer dan 100 musea heeft helpen realiseren. Ook voor het Dordrechts Museum en Huis Van Gijn is de vereniging van groot belang geweest bij de collectievorming. Vanaf 1958 hebben de musea een groot aantal schilderijen, tekeningen en objecten kunnen aankopen met steun van de Vereniging Rembrandt. De aankopen behoren stuk voor stuk tot de top van de collectie, zoals Rustende ruiters in een landschap van A. Cuyp in het Dordrechts Museum en de vergulde zilveren dekselbokaal van het wijnkopersbroederschap in Huis Van Gijn.

De beslissing om een aanvraag te ondersteunen wordt genomen door het bestuur van de Vereniging Rembrandt, dat bestaat uit minimaal 11 leden. Bestuursleden worden benoemd voor een periode van maximaal vier jaar en zijn daarna maximaal tweemaal herbenoembaar.

 

Deel dit bericht met je vrienden!