Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Rivas start met Gezinsservice

19 oktober 2011 (door Hans Huisman)

DRECHTSTEDEN - Rivas Zorggroep biedt met de Gezinsservice een nieuwe dienst voor ouders uit de regio. Gezinsservice is onderdeel van particuliere zorg van Rivas en biedt (deskundige) ondersteuning voor ouders. Bijvoorbeeld als ze tijdelijk extra tijd voor zichzelf nodig hebben of hulp kunnen gebruiken bij het op orde stellen van zaken.

Meer dan een oppas
De komst van kinderen zorgt voor veel veranderingen. ‘Over het algemeen brengt dat veel plezier met zich mee’, vertelt Daniëlle Boon, relatiemanager particuliere zorg bij Rivas. ‘Maar in een aantal gevallen vinden ouders het moeilijk de balans te vinden. Veel vrienden en grootouders staan dan klaar om te helpen, maar soms is er meer nodig dan een oppas. Zeker als kinderen om bijzondere zorg vragen of er extra ondersteuning nodig is in het huishouden. Juist in die gevallen biedt de Gezinsservice uitkomst.’

Zelf het tijdstip bepalen
De ondersteuning die Rivas met de Gezinsservice biedt, hangt af van de wensen van de ouders. Daniëlle: ‘Onze cliënten bepalen zelf waarvoor en op welk tijdstip ze Gezinsservice inzetten. Dat kan voor een paar uur, een paar losse dagen of enkele dagen achter elkaar. Zelfs ’s avonds, ’s nachts en in het weekend kunnen ouders op ons rekenen. In alle gevallen geldt wel een minimum van drie uur per dag.’

Kosten en meer informatie
Het inzetten van Gezinsservice kost € 27,50 per uur. Het is door ouders zelf aan te vragen, maar kan ook cadeau worden gedaan. Voor meer informatie of aanvragen: Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief).

Op www.rivas.nl staat meer informatie over andere diensten van Rivas voor ouders en kinderen, waaronder kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, zorghulpmiddelen en cursussen.
 

Lees meer over:

rivas
Deel dit bericht met je vrienden!