Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Talentencentrum Korfbal in Dordrecht officieel van start

17 oktober 2011

DORDRECHT - Op zaterdag 15 oktober ondertekenden voorzitter R. Meijer van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en wethouder Sport R.E.C. Reynvaan van de gemeente Dordrecht de overeenkomst voor het Regionaal Talenten Centrum (RTC) Korfbal regio Dordrecht. De ondertekening vond plaats tijdens de uitzwaaiwedstrijd Nederland-DeetosSnel, een onderdeel van de officiële opening van het nieuwe sportcomplex Crabbehof.

 “Talenten, topsporters en topsportclubs maken veel los in de stad. Hun passie, ambitie en discipline inspireren Dordtenaren. Hun topprestaties zijn goed voor het lokale gevoel van trots. Als gemeente leveren we graag onze bijdrage om de juiste cultuur en omstandigheden te scheppen die nodig zijn om topprestaties te leveren. De talentencentra spelen daarin een belangrijke rol”, aldus wethouder Reynvaan. 
 
Het RTC Korfbal is er voor korfbaltalenten uit Dordrecht en de regio om zich optimaal te ontwikkelen tot topkorfballer. Talentencoach Rico Kruit gaat de talenten trainen en begeleiden. Korfbalpromotor Marieke van Dam laat kinderen tijdens de gymles kennismaken met korfbal en enthousiasmeert hen tot structureel sporten. 
 
Hoogwaardige korfbaltraining 
“Dit RTC past precies in ons beleid. Wij willen hoogwaardige korfbaltraining aanbieden met een korte reisafstand voor het talent. Dankzij de samenwerking met Dordrecht kunnen wij ook gebruik maken van veel korfbal overstijgende voorzieningen. Door de schaal van werken zullen ook talenten van kleinere verenigingen een kans krijgen”, aldus voorzitter Rob Meijer. 
 
Ruimte voor talent en topsport 
Naast korfbal zijn zwemmen, karate, waterpolo en shorttrack de koplopers. Deze sporten krijgen van de gemeente Dordrecht als eerste extra ondersteuning en hebben een professionele combinatiefunctionaris ter beschikking om talenten uit Dordrecht en de regio de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen tot topsporter. De gemeente werkt intensief samen met de betrokken sportbonden om te komen tot (door de bonden) officieel erkende RTC’s. Het RTC Zwemmen heeft al de officiële status. 
 
Ook het Olympisch Netwerk regio Dordrecht is van groot belang in de plannen om talent en topsport ruimte te geven. Dit is een netwerk van organisaties die talenten en topsporters, maar ook coaches, ouders en verenigingen op verschillende terreinen begeleiding en ondersteuningen, onder andere: mentale begeleiding, paramedische begeleiding en voedingsadvies.
 
Deel dit bericht met je vrienden!