Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Soccer for Life / DZS maakt het koploper Verest erg lastig

17 oktober 2011

DORDRECHT - Soccer For Life / DZS is er niet in geslaagd om de koploper FC Verest te verslaan. In de Reeweghal werd het afgelopen vrijdag 3-2. Sharog Susani en Jordany Martinus maakten de Dordtse goals. De winnende goal van de ploeg uit Heeze (Brabant) viel anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd.

Coach Mohammed Belahcen hield een dubbel gevoel over aan de nipte nederlaag tegen de koploper. ,,We hebben veerkracht getoond, want we kwamen terug van een achterstand,’’ legt Belahcen uit. ,,maar de manier waarop je uiteindelijk verliest is wel heel sneu’’. Daarbij doelde de coach op de beslissing van de dienstdoende scheidsrechter, die vlak voor het einde van de wedstrijd Alex Rekondie een gele kaart gaf, waardoor DZS de slotfase met een man minder moest spelen. ,,Alex liep naar achter en toch gaf de scheidsrechter een gele kaart voor het ‘niet op afstand staan bij een vrije trap’’, moppert Belahcen. Verest speelde deze man-meer-situatie op een zeer koele manier uit. ,,Tsja, het is een leerproces’’, zegt Belahcen. ,,En daar hoort dit dus ook bij. Op het vlak van inzet heb ik niks te klagen, maar als we 2-2 maken moet gewoon die deur dicht’’. SFL kwam twee keer op achterstand, maar via Jordany Martinus en Sharog Susani kwam de Dordtse ploeg steeds weer op gelijke hoogte.

Smetje op de wedstrijd was de rode kaart na afloop voor aanvoerder en spelmaker Zouhair Elyaakoubi. Hij liet na afloop zijn teleurstelling blijken op een manier die volgens de scheidsrechter niet in de haak was. ,,Hij gaf een stoel een tik’’, vertelt coach Belahcen. ,,De scheids zag het en ook al was niemand in de buurt, hij gaf er toch rood voor. Hij snapte de teleurstelling van Zouhair, maar het is toch niet de manier om het te uitten. Daar ben ik het overigens mee eens’’.

Aanstaande zaterdag speelt Soccer For Life een oefenwedstrijd tegen FCK De Hommel uit de topliga, het hoogste niveau van Nederland. De wedstrijd in de Maaspoort in Den Bosch begint om 19:00 uur.

Lees meer over:

zaalvoetbal dzs
Deel dit bericht met je vrienden!