Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Unieke cliniclowns speelkoffer naar ziekenhuis Dordrecht

17 oktober 2011

DORDRECHT - Donderdag 13 oktober werd in het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht, locatie Amstelwijck de CliniClowns Speelkoffer feestelijk onthuld op de Kinderdiabetespoli 'Diatime'. Samen met twee CliniClowns zullen alle kinderen die verbonden zijn aan het ziekenhuis dit bijzondere cadeau op feestelijke manier in gebruik gaan nemen.

De Speelkoffer is een unieke, interactieve en multi-funtionele manier en biedt afleiding en plezier aan kinderen met een ziekte en handicap op momenten dat de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn. Uit onderzoek blijkt dat dat lachen meer impact heeft op mensen en kinderen dan het moment zelf. Lachen en ontspannen heeft ook op langer termijn aantoonbaar een positieve invloed op een ziekte- en/of ontwikkelingsproces. Deze koffer is mogelijk gemaakt met dank aan het bedrijf Gerflor Benelux, sponsor van CliniClowns.

De Speelkoffer met een afmeting van 1,60 x 1,80 m, bevat allerlei spelattributen. Zo is de interactieve lachspiegel met vele innovatieve snufjes, zoals een camera waarmee kinderen een foto van zichzelf kunnen maken. Deze foto kunnen de kinderen direct per mail versturen naar familie thuis of vriendjes.

Verder zit in de koffer ook een clownsorkest dat door het spelen op een orgeltje gaat draaien, een spannend evenwichtspel en een selectie aan filmpjes. Jaarlijks komen honderden kinderen en ouders naar de Diabetes afdeling voor behandeling. De koffer maakt de regelmatige bezoekjes wellicht een heel stuk prettiger. 

Lees meer over:

asz cliniclown diatime speelkoffer
Deel dit bericht met je vrienden!