Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Karmel Dordrecht wordt opgeheven

15 oktober 2011

DORDRECHT -De Karmelieten in Nederland hebben zich het laatste jaar intensief bezonnen op hun aanwezigheid in het Westen van het land. Zij zijn niet meer in staat de huidige drie kloosters in Aalsmeer, Amstelveen en Dordrecht te bemensen en streven ernaar zich te concentreren op één locatie in het Westen. In het kader van deze noodzakelijke reorganisatie heeft het bestuur van de Karmelieten besloten op termijn de Karmelcommuniteit van Dordrecht op te heffen en het kloostergebouw te verkopen.

In een brief aan alle betrokkenen verklaart het bestuur van de Karmelieten dat het beseft dat dit besluit veel pijn met zich meebrengt voor zowel de Karmelcommuniteit van Dordrecht en allen die met de communiteit verbonden zijn als de Karmel in Nederland. Ook beseft het bestuur dat het besluit hard zal aankomen bij de grote groep van actieve, enthousiaste en competente parochianen.

De Karmel van Dordrecht heeft een zekere bekendheid verworven met het centrum voor spiritualiteit. Een kring van mensen heeft in de afgelopen jaren geijverd voor het voortgang van dit centrum. Met hen zullen mogelijkheden besproken worden van continuering van het centrum voor spiritualiteit.

Over het tijdspad van de beëindiging van de aanwezigheid van de communiteit in Dordrecht is nog geen besluit genomen.

 

Lees meer over:

klooster Karmelieten
Deel dit bericht met je vrienden!