Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Aanmelden voor vrijwilligersbeurs

14 oktober 2011

DORDRECHT - Wie wil jongeren laten kennismaken met vrijwilligerswerk én gebruik maken van hun inzet? Op dinsdagochtend  25 oktober 2011 van 10.00 tot 12.30 uur is er een vrijwilligersmarkt op het Stedelijk Dalton Lyceum, locatie Leerpark.  Lisette Kleinendorst van DWO Vrijwilligers Vacaturebank organiseert deze markt samen met Ine van Gerwen, de stagecoördinator van het Stedelijk Dalton Lyceum.

Organisaties presenteren zich op deze markt aan de leerlingen die op zoek zijn naar een leuke vrijwilligersklus die als maatschappelijke stage kan worden uitgevoerd. De leerlingen hebben deze week allemaal een voorlichtingsles gekregen van de Vrijwilligers Vacaturebank over de Maatschappelijke Stage en vrijwilligerswerk. Vanaf deze week gaan de jongeren van Dalton, leerlingen van de 2e klas VMBO, als vrijwilligers aan de slag. Ze zoeken hiervoor leuke vrijwilligersplekken waar ze zich kunnen inzetten voor de samenleving. Tegelijkertijd leren ze via deze vorm van vrijwilligerswerk hoe het is om iets voor een ander te doen, of hoe dat gaat, je inzetten voor een gemeenschappelijk belang. In totaal gaan de leerlingen 30 uur aan de slag, dit mag bij een organisatie of verspreid worden over verschillende klussen. Voor organisaties een uitdaging: wie bedenkt klussen die in korte tijd kunnen worden uitgevoerd.

 Heeft uw organisatie misschien nog collectanten nodig? Moet er een ruimte worden opgeruimd, of opgeknapt? Welke klus blijft al jaren liggen? Wees creatief, maak een klussenlijst en zet deze nieuwe vrijwilligers in! Op deze stagemarkt kan meteen een afspraak tussen de leerlingen en de organisatie worden gemaakt. Aansluitend wordt u een lunch aangeboden door de leerlingen.

Uw organisatie kan nog meedoen op deze markt!  Meldt u zich aan bij DWO Vrijwilligers Vacaturebank, tel. 078-6481888 of via l.kleinendorst@dwo.nl

Heeft u geen tijd voor de vrijwilligersmarkt, maar heeft u wel plekken voor de maatschappelijke stagiaires? Neem dan ook contact met ons op.

Deel dit bericht met je vrienden!