Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Weekkrant Dordt Nu in nieuw jasje

13 oktober 2011

DORDRECHT - De weekkrant Dordt Nu ligt vandaag in een nieuw (media) jasje op de mat. Om dat de vieren worden vanmiddag 2500 weekkranten in de Dordtse binnenstad uitgedeeld. Dordt Nu en de Stem van Dordt zijn als weekkranten zusjes van elkaar.

Daarom is ervoor gekozen om de twee Huis-Aan-Huis-bladen en nog meer eigen gezicht te geven. Piet de Meer, Leonie Naaktgeboren en Emile van der Velde vormen de kernredactie.

De bladen zijn onderdeel van Wegener met het hoofdkantoor in Apeldoorn met als directeur voor de uitgaven Peter Stadhouders.

Dordt Nu probeert meer de interactie tussen moderne media en de print te vinden.

Daarover schrijft Emile van der Velde vandaag op pagina 5:

"Tijden veranderen. Media ook. Meer dan ooit lezen Dordtenaren het nieuws als eerste op dordtnu.nl. De papieren krant verandert mee!

Vanaf vandaag (donderdag 13 oktober) ziet deze krant er anders uit. Dordtnu.nl zet weer een stap vooruit. Want de media-wereld is altijd in beweging. Wie had kunnen voorzien dat in 2011 duizenden Dordtenaren het laatste nieuws via Twitter zouden volgen? En een lokale website als www.dordtnu.nl trekt inmiddels tienduizenden bezoekers!

Daarom voortaan in deze krant meer aandacht voor de website en Twitter. Een website waar u élke dag, de hele dag door het Dordtse nieuws vindt, en aantrekkelijke aanbiedingen van onze adverteerders. En op donderdag komt dat allemaal terug in deze krant. Op elke pagina we geven een overzicht van de meest gelezen nieuwsberichten, de lezersacties, de leukste Dordtse tweets, trending topics, reacties van lezers, bijdragen die de bezoekers van de site op dordtnu.nl hebben gezet, de poll, verwijzingen naar filmpjes en nog veel meer. Vervolgens gaat het nieuws in de papíeren krant weer verder op de website en op Twitter; met nóg meer updates en reacties. En aan dat nieuws werkt u zelf mee, door te reageren of zelf iets te publiceren. Kortom: de nieuwe Dordt Nu is een krant die nooit uit is..."

Deel dit bericht met je vrienden!