Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht maakt sponsoring kerstbomen mogelijk

12 oktober 2011

DORDRECHT -Bedrijven en instellingen kunnen voortaan de grote kerstbomen met verlichting langs de openbare weg sponsoren. Als tegenprestatie mogen zij maximaal drie reclame-uitingen rond de kerstboom plaatsen. Op deze manier wil Dordrecht het aantal grote kerstbomen inde stad handhaven en tegelijkertijd bezuinigen op de kosten ervan. Daarmee komt het college tegemoet aan de wens van de gemeenteraad en van de deelnemers aan de Begrotingswijzer in 2010.

De gemeente Dordrecht plaatst jaarlijks 28 grote kerstbomen. De gemeente wil nu de kosten halveren, door minstens 14 bomen te laten sponsoren. Dat kost de sponsor €1750 per locatie (exclusief btw). Op die manier wil de gemeente een bezuiniging van €24.500 binnenhalen. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. De reclameborden moeten degelijk en weerbestendig zijn. De uiting mag wel politiek of ideologisch zijn, maar niet in strijd met de regels van de Reclame Code Commissie.

De gemeenteraad heeft vorig jaar bij de algemene beschouwingen een motie aangenomen om de kerstbomen te behouden. Eerder had ruim 40 procent van de deelnemers van de Begrotingswijzer aangegeven niet te willen bezuinigen op kerstbomen.

Naast de 28 bomen die de gemeente plaatst worden ook nog 12 bomen met verlichting geplaatst door bewonersverenigingen of winkeliersverenigingen.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!