Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Stichting Rainbow stopt met inmiddellijke ingang met rest muziekseizoen

12 oktober 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Stichting Rainbow heeft besloten om bij wijze van protest tegen de bezuinigingen van de gemeente Dordrecht met onmiddelijke ingang de rest van het muziekseizoen te annuleren.

Ondanks vele steunbetuigingen en protesten gericht aan wethouder Mos van Cultuur heeft de Gemeenteraad onlangs het voorstel van B&W overgenomen en de Rainbow Wereldmuziekconcerten (1990) in de DJS wegbezuinigd evenals het Rainbowparkfestival (1988).

Nico de Mie van Rainbow is boos:"Hiermee is in één klap, zonder enige inhoudelijke kennis van zaken noch bij betreffende ambtenaren, noch bij B&W en noch bij leden van de gemeenteraad een relatief nieuwe muziekstijl in deze stad weggevaagd. Het conservatisme in deze stad heeft weer eens gezegenvierd. Voortaan moeten we het in deze historische stad doen met de retromuziek van Big Rivers voor de gewone man en vrouw en met de muziek van de exponent van de calvinistische burgerlijke cultuur Johan Sebastiaan Bach voor de "culturele" elite. Hoe historisch wil je zijn...
Dank aan degenen die de moeite hebben genomen om te reageren. Wanneer komt er weer een Dordtse lente?
We roepen hiermee ook andere organisaties, die door de kaalslag worden getroffen, hetzelfde te doen. Alleen schreeuwen blijkt niet te helpen!"

Lees meer over:

evenementen big rivers rainbow
Deel dit bericht met je vrienden!