Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Brandweer gaat Dordtse huizen bezoeken

12 oktober 2011

DORDRECHT - De brandweer is al op 9 oktober 2008 van start gegaan met huisbezoeken in diverse wijken in Dordrecht. In twee jaar tijd zijn maar liefst 907 huizen bezocht en 773 rookmelders gemonteerd. Om meer inzicht te krijgen in het risicoprofiel met betrekking tot woningbranden in Dordrecht is in 2010 bureau “Experian” ingeschakeld. Experian heeft, op basis van de beschikbare meldkamergegevens van woningbranden in de periode van januari 2007 t/m juli 2010, uitgezocht waar in Dordrecht de meeste woningbranden plaats hebben gevonden. Daarbij heeft de brandweer ook samenwerking gezocht met onder andere woningcorporaties. Zij dragen brandveilig leven een warm hart toe en stemmen in met een samenwerking met de brandweer.


 


Vrijdag 14 oktober zal de Regionale Brandweer Zuid-Holland Zuid, cluster Dordrecht van start gaan met het bezoeken van woningen in de wijken Krispijn, Wielwijk, Crabbehof, Binnenstad en de Staart.


Dit met een verbeterd en doelgericht concept en nieuwe samenwerkingsverbanden. De doelgroep zal bestaan uit senioren en de bewoners van portiekflats van de woningcorporaties Trivire en Woonbron.


 


Bewoners krijgen voor aanvang van het bezoek een brief van de brandweer.


 


Brandveilig leven betreft het leven in een prettige leefomgeving, maar ook in een goed beveiligd huis. De brandweer vindt het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van de inwoners van Dordrecht, en heeft er daarom voor gekozen de bewoners van Dordrecht in de eigen woonomgeving te informeren over brandveiligheid. Wat kunnen zij doen om brand te voorkomen, wat kunnen zij doen bij brand en hoe maken zij een vluchtplan?


Brandveilig Leven betekent tevens dat de brandweer scholen bezoekt om leerlingen van groep 7 te informeren over brandveiligheid


Lees meer over:

brandweer huis bezoek
Deel dit bericht met je vrienden!