Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Kunstrijdsters maken veelbelovende start in internationale wedstrijd

10 oktober 2011

DORDRECHT -Afgelopen zaterdag kwamen de kunstrijdsters van Kunstrijvereniging de Drechtsteden in actie tijdens  de eerste wedstrijd van het seizoen in Leuven, België.
Een internationale wedstrijd die door de deelnemers van de kunstrijvereniging DDD benut werd  als een voorbereiding op het aankomende seizoen, het niveau te verkennen en de nieuwe küren te testen.
De Dordtse vereniging vertrok met  een afvaardiging van vier  rijdsters in de categorieën Junioren dames en  Senioren Dames.

De 15 jarige Romy de Sterke uit ’s-Gravendeel en 16-jarige Tara Reijns uit Goudswaard kwamen in actie in de categorie Junioren Dames.

Romy de Sterke kwam helaas net een aantal puntjes tekort voor een podiumplaats maar door een sterk begin van  haar kür wist  zij een 4e plaats te bereiken.

Tara Reijns met een kür op muziek uit de film “Memoires of the Geisha” wist zich heel goed in te leven in haar kür en naast haar prima presentatie maakte zij het helemaal af door een zeer goede kür te rijden met daarin een drievoudige sprong.  Zij behaalde een 3e plaats, waarmee de eerste podiumplaats een feit was.

De Dordtse Winnie Dekker en Maasdamse Simone Kruithof  debuteerden in deze  eerste internationale wedstrijd in de categorie  Senioren dames.

De 16-jarige Winnie Dekker uit Dordrecht reed met veel overtuiging en geconcentreerd een prima nieuwe lange kür  met slechts een kleine misser in een drievoudige sprong,  Dit leverde een goede waardering op van de jury en behaalde de 2e plaats.

De 17-jarige Simone Kruithof  wist de vorm nog niet te vinden en presteerde wat onder haar niveau. De kleine missers die zij in deze wedstrijd  maakte overkomen haar niet in de trainingen. Zij liet zeer mooie elementen zien en behaalde met haar puntentotaal een 3e plaats.

De deelneemsters van de DDD hebben in deze wedstrijd  kuren laten zien met drievoudige sprongen, dubbel axels, gewaagde pirouetten en moeilijke passen. De zeer volwassen kuren, die passen bij het Junioren en Senioren niveau beloven een spannende competitie in het komende wedstrijdseizoen.

Op 23 oktober zullen de rijdsters van DDD zich presenteren in de eerste selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Deze wedstrijd zal in Groningen plaatsvinden.

 

Lees meer over:

kunstrijvereniging.ddd
Deel dit bericht met je vrienden!