Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Aanhoudingen bij preventief fouilleren

8 oktober 2011

DORDRECHT -Bij een preventief fouilleren-actie van de politie in Dordrecht op 7 oktober 2011 zijn vijf aanhoudingen verricht. Ook een 19-jarige man uit ’s-Gravendeel mocht mee naar het bureau. Bij zijn fouillering kwam een zogenaamde GSM-jammer tevoorschijn. Dit apparaat blokkeert draadloze verbindingen in de buurt en zo kan een mobiele telefoon geen verbinding meer krijgen. Het apparaat is verboden. De actie vond plaats op de Thorbeckeweg/Talmaweg, het zogenaamde Mesdaggebied omgeving Mauveplein en de Colijnstraat. De politiemensen vonden onder andere messen en een busje peperspray.

Het preventief fouilleren maakt deel uit van een pakket maatregelen dat politie, gemeente en Openbaar Ministerie hebben genomen om de toename van (druggerelateerde) overlast en geweldsdelicten in de Dordtse wijken Crabbehof Noord en Oud Krispijn te stoppen. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veiligheidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven.

Burgemeester A.A.M. Brok van Dordrecht wees op 29 april 2011 delen van de wijken Crabbehof Noord en Oud-Krispijn als veiligheidsrisicogebied aan. De veiligheidsrisicogebieden zijn aangewezen op grond van door de politie aangeleverde cijfers met betrekking tot (vuurwapen)geweld. De aanwijzing maakt het mogelijk dat de politie in deze gebieden preventief kan gaan fouilleren. De aanwijzing loopt van 5 mei tot 1 november 2011.


Deel dit bericht met je vrienden!