Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Dominee Arnold Renkema volgt ondanks ALS per Twitter de wereld

8 oktober 2011

DORDRECHT /ZWIJNDRECHT - Dominee Arnold Renkema houdt contact met de buitenwereld via Twitter ondanks de zware weg die hij moet gaan met zijn ziekte ALS.

Vandaag komt hij aan het woord in een paginagroot verhaal in AD De Dordtenaar. Journalist Peter Koster - zoon van een hervormde predikant die op de preekstoel heeft gestaan van dichter Piet Paaltjes in Schiedam - laat hem op een bijzondere wijze aan het woord.  De journalist en de dominee kennen elkaar ook van een schoolcommissie in Dordrecht.

Arnold, die in Dordrecht verbonden was tot 2005 aan de Ontmoetingskerk in Sterrenburg en nu nog van de Lindtsekerk in Zwijndrecht is, kan alleen door technische hulpmiddelen twitteren. 

Voor de zomer moest hij in Zwijndrecht zijn preekbeurten terug geven, want het werken werd hem onmogelijk door de voortgaan van de ziekte ALS.  Hoe lang zijn aardse weg nog is, kan niet worden gezegd. Tegen zijn ziekte is nog geen medicijn, alhoewel hij mee doet aan een experiment.

Lezers van de krant Algemeen Dagblad De Dordtenaar reageren ook per Twitterbericht op zijn verhaal en ook de patientenvereniging ALS volgt Arnold per Twitter.  Hij blijft ook betrokken, zo blijkt uit de zin dat het een protestantse PvdA-man is. Vorig jaar was de hervormde predikant in Dordrecht lijstduwer voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen naast een andere hervormde predikant en oudwethouder Piet C. Janse.

 

Deel dit bericht met je vrienden!