Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Verkeerd gestalde fietsen vanaf maandag 10 oktober van station verwijderd

6 oktober 2011

DORDRECHT - Al langere tijd is gewerkt aan een beleid om verkeerd gestalde fietsen van het station te verwijderen. Verkeerd gestalde fietsen maken een erg rommelige indruk, zorgen voor een chaos rond het station op den duur, waarbij zelfs de veiligheid in het geding kan komen, doordat bijvoorbeeld een hulpdienst niet bij het station kan komen.

Reden genoeg dus om een georganiseerde stalling van fietsen te beogen. Er zijn reeds borden geplaatst om de plekken aan te geven waar geen en waar juist wél fietsen gestald kunnen worden.

Nóg een reden voor al die mensen die maar achteloos hun fiets ergens op de stoep parkeren: De bewaakte fietsenstalling is gratis! Wat wil je nu nog meer? Er wordt gelet op je fiets en het kost nog niets ook.

Bovendien, als je te lui bent en je komt vanuit Krispijn, kun je ook aan Krispijnzijde, zij het in een onbewaakte fietsenstalling, je fiets stallen.

Als bovenstaande redenen toch niet genoeg zijn, dan wordt je fiets naar de loods van Stadsbeheer aan de Kerkeplaat gebracht. Daar kun je hem dan voor 25 euro ophalen, maar, wees gewaarschuwd, dat is wel een eindje lopen vanaf het station en er is geen pinautomaat in de buurt daar! Bovendien vragen ze daar om je legitimatie en heb je een passende fietssleutel bij je én om het nog lastiger te maken: Je kunt er alleen op donderdagmiddagen terecht.

Kortom: Zowel in positieve als handhavende zin zijn er redenen genoeg om vanaf nu je fiets netjes te stallen op één van de daarvoor aangewezen plekken.

Lees meer over:

station fietsen
Deel dit bericht met je vrienden!