Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Plastic Tas Vrij genomineerd voor Zuid-Hollandprijs

5 oktober 2011

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Plastic Tas Vrij is genomineerd voor de Zuid-Hollandprijs in de categorie Bewoners/vrijwilligers. De jury heeft de genomineerden geselecteerd uit 139 inzendingen. Deelnemers waren opgeroepen om te komen met ideeën, ontwerpen, plannen en projecten die de duurzaamheid in Zuid-Holland versterken. Met deze prijs wil de provincie waardering tonen voor vernieuwende ideeën die bijdragen aan een duurzame toekomst voor Zuid-Holland.

Richard W. Dekker, Inge Dijkslag, Marleen Oud en Hanneke Kijlstra van Plastic Tas Vrij zijn zeer vereerd met de nominatie. ,,Geweldig, het is een prachtige erkenning van ons idee en een mooie stap op weg naar een plastic tasvrije wereld", zegt Marleen Oud. Plastic Tas Vrij is een burgerinitiatief dat in april van dit jaar in Dordrecht begon met de campagne "Breng je eigen tas mee!" ,,Het doel is dat iedereen zijn eigen tas meebrengt bij het winkelen en NEE zegt tegen de plastic tas. Ook vragen we winkeliers af te stappen van dit schadelijke materiaal.  Plastic tasjes richten namelijk een ravage aan in het milieu, want plastic afval kost jaarlijks honderdduizenden dieren het leven.”

Prijsuitreiking op 10 november 2011
Onder de prijswinnaars is € 75.000 euro te verdelen. Voor de professionals is € 50.000 beschikbaar, voor bewoners/vrijwilligers € 15.000 en voor studenten € 10.000. Het prijzengeld moet worden besteed aan de uitvoering van het idee of plan. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdagmiddag 10 november 2011 in het provinciehuis in Den Haag, maakt oud-minister Sybilla Dekker, voorzitter van de jury, de winnaars bekend. Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, reikt de prijzen uit.

Jury
Een onafhankelijke, deskundige jury heeft een record aantal inzendingen beoordeeld. De jury bestaat uit:
• mevrouw Sybilla Dekker, voorzitter (voormalig minister van VROM)
• mevrouw Riëtte Bosch (projectmanager West 8)
• de heer Jeroen de Haas (bestuursvoorzitter Eneco)
• de heer Tjark de Lange (directeur KAPP Nederland BV)
• mevrouw Anja Overhoff (voormalig directeur Den Haag Marketing)
• de heer Ger van Tongeren (voorzitter Deltalinqs Energy Forum)
• de heer Aad Veenman (voormalig president-directeur NS)

Meer informatie: www.zuid-holland.nl/zuidhollandprijs

Lees meer over:

duurzaam prijs zuid-holland
Deel dit bericht met je vrienden!