Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Wie wint de Dordtse Vrijwilligersprijs 2011?

5 oktober 2011

DORDRECHT - Inwoners van Dordrecht kunnen tot dinsdag 1 november 2011 een organisatie, instelling, groep of project aanmelden voor de Vrijwilligersprijs 2011. Deze gemeentelijke prijs wordt op donderdag 15 december 2011 uitgereikt in het Stadhuis van Dordrecht. Wethouder Harry Wagemakers (Wmo en zorg) maakt dan bekend wie dit jaar de winnaars zijn. 

“Bij de bekendmaking van de Dordtse genomineerden van de Meer dan Handen Awards- die dit jaar in het kader van het Europees jaar van Vrijwilligers zijn uitgereikt - heb ik het ook gezegd: vrijwilligers maken Dordrecht levendig en leefbaar. Hun werk is onmisbaar voor onze stad. De gemeentelijk vrijwilligersprijs reiken we elk jaar uit als waardering voor al het vrijwilligerswerk in Dordrecht. Zeker in het jaar van de vrijwilligers is deze extra aandacht voor vrijwilligers belangrijk. Dus ik roep alle Dordtenaren op om projecten en organisaties aan te melden voor de Dordtse Vrijwilligersprijs 2011!”, aldus Harry Wagemakers.
 
Voorwaarden
Het moet gaan om officieel vrijwilligerswerk binnen de gemeente Dordrecht en alleen een organisatie, instelling, groep of project kan worden aangemeld. Dus niet personen. Voor de Vrijwilligersprijs letten we op de maatschappelijke betekenis van het werk en de zorg die de organisatie of instelling besteedt aan de werkomstandigheden van de vrijwilliger.
 
De prijzen
De Vrijwilligersprijs is een initiatief van de gemeente Dordrecht. De winnende organisatie ontvangt een bedrag van € 2.500,- en een beeld dat is gemaakt door Saskia Meesters. De tweede en derde prijs bedragen respectievelijk € 500,- en € 250,-. Uit de aanmeldingen kiest een selectiecommissie vijf genomineerden. Deze worden eind november bekend gemaakt. Dit jaar is aan de uitreiking van de Vrijwilligersprijs geen Vrijwilligersfeest gekoppeld. Het grote feest voor vrijwilligers wordt in april of mei 2012 gehouden.
 
Aanmelden en meer informatie
Meer informatie en een aanmeldingsformulier vindt u op de website van de gemeente: www.dordrecht.nl/vrijwilligersprijs. U kunt het formulier ook opvragen bij de sector Maatschappelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (078) 770 4733, e-mail: s.yavuz@dordrecht.nl.
 

Lees meer over:

vrijwiligersprijs 2011
Deel dit bericht met je vrienden!