Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Nieuw Krispijn zet in op Keurmerk Veilig Ondernemen KVO-project van start

5 oktober 2011

DORDRECHT - Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een jaar een feit voor het winkelgebied Nassauplein in Nieuw Krispijn. De Ondernemersvereniging Nieuw Krispijn, gemeente Dordrecht, brandweer en politie spraken dit maandag 3 oktober af met de ondertekening van een intentieverklaring. Wethouder Jasper Mos ondertekende de verklaring namens de gemeente Dordrecht in de Pauluskerk. Hiermee is de eerste stap bij het behalen van het keurmerk gezet.


Onderzoek 
In aanloop naar de intentieverklaring vulden ondernemers in Nieuw Krispijn een enquête in, waarop ze aangaven wat verbeterd kan worden op het gebied van veiligheid. Uit deze enquête blijkt dat relatief veel onveiligheidsgevoelens leven onder de ondernemers. Daarnaast is men ontevreden over het toezicht en de vervuiling in de buurt. 
 
Het Keurmerk Veilig Ondernemen kan worden verkregen als gemeente, ondernemers, politie en brandweer afspraken vastleggen om de veiligheid structureel te verbeteren. In Nieuw Krispijn moet die samenwerking leiden tot de aanpak van criminaliteit en overlast. Met het KVO-project verwachten de ondertekenaars het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van het winkelgebied te verbeteren. Het keurmerk biedt de mogelijkheid om gezamenlijk veiligheidsmaatregelen te treffen. 
 
In heel Nederland worden circa 300 winkelcentra veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen zijn positief. Schade vermindert en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. 
 
Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) ondersteunt de partijen bij het behalen van het keurmerk.

Lees meer over:

kvo Nieuw Krispijn nassauplein
Deel dit bericht met je vrienden!