Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Droomstart van de competitie voor Dordrecht Lions Toekomst Team!

4 oktober 2011

DORDRECHT - Zondag 2 oktober 2011 heeft ons eerste divisie toekomst team de eerste competitiewedstrijd in eigen huis gespeeld en gewonnen van de Amstel Tijgers Anno 1963 uit Amsterdam.

1e Periode, gelijkspel
De Lions gingen gedreven van start waardoor het spel nogal rommelig leek. Het was Amsterdam die hiervan in de 9e minuut profiteerde door een schot in de rechterhoek van het Dordtse goal.  6 minuten later scoorde Bob van Alem uit een assist van Glenn v.d. Burg. 1-1.

2e Periode, 1-2 voor Amsterdam
Het leek alsof De Lions maar niet in hun spel konden komen terwijl de Amsterdammers met mooie combinaties steeds sterker werden. In de 13e minuut van de 2e periode werd dit spel voor de Amsterdammers beloond; 1-2. Gelukkig voor Dordrecht wist de goed spelende goalie Diede van Lent de Lions in de wedstrijd te houden.

3e Periode, 4 goals voor de Lions
In de laatste periode is besloten om met 2 lijnen verder te spelen waardoor er wat meer structuur en rust kwam in het Dordtse spel. Na 32 seconden speeltijd scoorde Bob van Alem de gelijkmaker. Amper 3 minuten later was het Marc Dubbeldam die de Lions op voorsprong bracht door de rebound van zijn eigen schot langs de goalie van Amsterdam te schieten; 3-2.

Onze jongens kregen als maar meer grip op de wedstrijd en het was slechts een kwestie van tijd voordat het 4e Dordtse goal zich zou aandienen.Kansen werden gecreëerd en na een prachtige pass van Glenn v.d. Burg schoot Wesley de Bruijn de Lions in de 5e minuut van de 3e periode naar een 4-1 voorsprong.

Frustraties kregen de overhand bij het Amsterdamse team. Cool spel door Chad v.d. Burg die na het incasseren van een aantal klappen zich niet van de wijs liet brengen waardoor de Lions met een extra man konden spelen. Door een vernuftige pass vanuit het Dordtse verdedigingsvak zorgde trainer/speler Stefan de Gruiter er in de 53e minuut voor dat Bob van Alem alleen op de Amsterdamse goalie af kon gaan. Bob schoot de puck voor het oog van de ruim 200 toeschouwers in de rechterhoek en bracht daarmee de eindstand op 5-2 voor de Lions.

 

Lees meer over:

lions ijshockey
Deel dit bericht met je vrienden!