Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Van Rappard en Wil Ferwerda via Piet Augustijn op radio Rijnmond

3 oktober 2011

DORDRECHT/GORKUM  - In de historische rubriek Middag aan de Maas wordt dinsdag 4 oktober om kwart over twee aandacht besteed aan de voormalige burgemeester van Gorkum ridder Van Rappard en dan in confrontatie met de Dordtse schilder Will Ferwerda.

In februari 1965 werd op last van de burgemeester en met politiedwang werk van Ferwerda uit de Gorcumse zaal de Nieuwe Doelen verwijderd. De ridder werd daardoor gelijk de Nederlandse fatsoenrakker nummer één en Wim Kan nam hem zelfs op in zijn oudejaars programmma.

Will Ferwerda zocht zijn toevlucht in Dordrecht en werkt daar nog steeds hard door in zijn atelier aan de Voorstraat. Met een beeldbiografie en vier exposities wordt zijn zeventigste verjaardag vanaf zaterdag 8 oktober gevierd. 

Dordrecht, Den Haag en Gorcum krijgen een tijdsbeeld van beeldend kunstenaar Will Ferwerda te zien.

Piet Augustijn, conservator van het museum van Gorkum, is de deskundige bij uitstek die kan vertellen over de moraal van de Ridder en over Will Ferwerda. Hij is de gast in Middag aan de Maas op 93,4 FM.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!