Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

Filmwedstrijd Dregtshortz

3 oktober 2011

DRECHTSTEDEN - Onder de titel DREGTSHORTZ wordt een korte filmwedstrijd georganiseerd voor jongeren uit de Drechtsteden (Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht  en Alblasserdam.  Alle jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen  meedoen. Het filmpje mag maximaal 4 minuten maar korter kan natuurlijk ook. Jongeren kunnen het filmpje individueel maken of samen met anderen. Het kan een kort speelfilmpje zijn, een hele korte documentaire, een animatiefilmpje, alles is mogelijk. 

Ook wat betreft het thema is men helemaal vrij. Het mag over het leuke buurmeisje gaan, over politiek, over die te gekke band maar het mag ook een abstract filmpje zijn met mooie vormen, kleuren en speciale effecten. Op zondagmiddag 5 februari 2012 om 14.00 uur worden in Jeugdcentrum Interval in Papendrecht alle ingezonden filmpjes  vertoond waarna een deskundige jury bekend zal maken welke filmpjes in de prijzen vallen. De 1e prijs is € 250, de 2e prijs € 150 en de 3e prijs € 100.

Hoe kan men mee doen?
Men kan meedoen door het filmpje op een dvd te zetten en die samen met het inschrijfformulier voor uiterlijk 8 januari  2012 op te sturen naar Drechtsteden Kijkt, Broekmolenweg 16, 2289 BE Rijswijk. Het inschrijfformulier en de algemene voorwaarden staan op www.Drechtstedenkijkt.nl.            

Workshops
Voor jongeren die willen leren hoe ze een kort filmpje moet maken, kunnen een gratis een workshop volgen die in de jongerencentra in Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Heerjansdam wordt gegeven.  Informatie hierover is ook te vinden op www.Drechtstedenkijkt.nl DregtShortz is een initiatief van Drechtsteden Kijkt (uitgevoerd door Kunstgebouw, de provinciale organisatie voor kunst en cultuur in Zuid-Holland) en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het Short4Dordt-festival in Dordrecht (initiatief van het ROC Da Vinci). Het wordt financieel mogelijk gemaakt door de Drechtsteden, de gemeente Dordrecht en de provincie Zuid-Holland.

Deel dit bericht met je vrienden!