Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Ark van Noach bijna klaar

3 oktober 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT -  "Het einde is in zicht. Over een maand of drie is de Ark van Noach klaar." Dat laat Johan Huibers weten. "De sprinklerinstallatie is nu nog de grootste klus." Huibers bouwt al drie jaar aan de gigantische replica van Noachs Ark. Huibers ziet in dit project de roeping van God. "Net als Noach ben ik geroepen door God om deze ark te bouwen. Ik denk dat Noach het wel leuk vindt dat we dit schip nu bouwen, maar dat hij toch ook wel wat commentaar heeft. Hij had er toch meer verstand van dan ik. Hij had een volwaardig houten schip. Wij moeten ook staal gebruiken vanwege internationale wetgeving."

Ook al is het schip nog niet eens officieel geopend, er zijn al mensen tot geloof gekomen door het bouwwerk. Niet alleen worden mensen geconfronteerd met de grootte van de echte ark en daarmee de aannemelijkheid van het Bijbelverhaal - kon het wel tegen zulke hoge golven? - maar mensen komen er ook in contact met christenen. Johan: "Mensen hebben allemaal een godsbeeld. Iedereen heeft weet van wat goed is en slecht is. Het christelijke geloof blijft relevant."

De Ark van Noach gaat ongetwijfeld honderdduizenden bezoekers verwelkomen. Johan: "Mensen glimlachen toch wel wanneer ze de ark zien en zijn onder de indruk. Sommige mensen komen kritisch binnen, maar verlaten de boot toch met een gevoel van respect. Wij laten in het schip zien hoe Noach het voor elkaar kreeg om al die dieren te herbergen en te voeden. Ook geven we antwoorden op vragen die mensen hebben. Zo laten we zien dat door van iedere diersoort twee rassen mee te nemen,we nu verschillende soorten olifanten kennen. Dat noemen we mutatie."

"We hopen dat mensen na hun bezoek de Bijbel weer eens willen gaan lezen. Dat ze lezen wat er vroeger gebeurd is. Wanneer mensen dat doen en ze de Bijbel openen, gaat God tot ze spreken. Ik bouw dit gigantische schip zodat we mensen een BOOTschap mee kunnen geven. Het verhaal over de Ark van Noach is relevant."

In juni volgend jaar hoopt Johan met de Ark de Olympische Spelen te bezoeken in London. Het is zo goed als zeker dat dat doorgaat.

Bron: CIP.nl

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!