Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Project bibliotheekpas trekt meer scholen

3 oktober 2011

DORDRECHT - Het project van peuterspeelzaal en basisschool De Regenboog en de Bibliotheek A tot Z heeft ook andere scholen geënthousiasmeerd naar een samenwerking met de bibliotheek. In oktober krijgen leerlingen die ingeschreven staan of worden bij de basisscholen De Horizon en De Repelaer ook een gratis bibliotheekabonnement.  

 
Project gratis bibliotheekabonnement 
Naar aanleiding van het initiatief van de directeur van De Regenboog, Frans Riet, en de Bibliotheek A tot Z kunnen leerlingen die zich bij De Regenboog  inschrijven, sinds april van dit jaar ook meteen kosteloos lid worden van de Bibliotheek A tot Z. Normaal gesproken, betalen ouders 2 euro inschrijfgeld voor hun zoon of dochter. Het lidmaatschap bij de bibliotheek is tot 18 jaar gratis.
 
Werkwijze
Ouders of verzorgers krijgen bij inschrijving van hun kind op school een aanmeldingsformulier mee die ze ingevuld op school  weer kunnen inleveren. Na een week ligt de bibliotheekpas op school klaar met daarbij een begeleidende brief voor de ouders. Hierna kan het kind meteen gebruik maken van de bibliotheek. In de welkomstbrief die samen met de pas wordt verzonden, worden de ouders uitgenodigd om samen met hun dochter of zoon langs te komen voor een rondleiding door één van de bibliotheekvestigingen in Dordrecht. Tijdens dit bezoek geeft de bibliotheekmedewerker uitleg over de diensten van de bibliotheek en krijgt het kind een welkomstasje cadeau.
 
Meer scholen
Dit hele idee van samenwerken met de bibliotheek is door Frans Riet van De Regenboog bedacht en blijkt een groot succes te zijn. Ook de basisscholen De Horizon en De Repelaer hebben zich nu aangemeld voor het project. Deze scholen gaan naast alle nieuw aangemelde leerlingen, ook kinderen op de scholen die nog niet lid zijn van de bibliotheek, een gratis abonnement aanbieden. Een gedeelte van de inschrijfkosten van het abonnement zal bekostigd worden door de betrokken basisscholen. De samenwerking met de nieuwe scholen zal starten per 5 oktober, aan het begin van de Kinderboekenweek, en loopt tenminste tot en met eind juli 2012. 
Eén van de twee scholen, De Repelaer, organiseert in het kader van de Kinderboekenweek op vrijdag 14 oktober een sponsorloop en dan zullen de eerste inschrijfkaarten van de bibliotheek op feestelijke wijze worden uitgedeeld. De pers wordt uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en verslag te doen.
 
In het kort:
 
Voor wie kinderen
Wat gratis bibliotheekpas  na inschrijving
Waar basisschool De Regenboog, De Horizon en De Repelaer
Wanneer april t/m juli 2012 en oktober t/m juli 2012
 

Lees meer over:

bibliotheek gratis regenboog
Deel dit bericht met je vrienden!