Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Open Dag Brandweerkazerne Leerpark

1 oktober 2011

DORDRECHT - Op zaterdag 8 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur vindt de Open Dag Brandweerkazerne Leerpark plaats! Op deze dag krijgen geïnteresseerden de kans om een kijkje te nemen in de nieuwe kazerne in Dordrecht. Daarbij kunnen onze bezoekers kennis maken met het hulpverleningsvak. Wij willen hen bewust maken van (brand) veiligheid.

 
Programma
De Open Dag 2011 wordt georganiseerd op het Leerpark in Dordrecht door de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), het Da Vinci College en de Brandweer. Er worden ongeveer 15.000 bezoekers verwacht op deze dag. Op de Open Dag zijn meerdere hulpverleningsorganisaties (o.a. GHOR, KNRM, Politie en Brandweer), scholen (o.a. Da Vinci College, het Insula college, Stedelijk Dalton Lyceum) en partners (o.a. Coöperatie Leerpark, VRZHZ) vertegenwoordigt.
 
Om 10.00 uur wordt de Open Dag officieel geopend door burgemeester Brok van Dordrecht. Na de openingsdemonstratie, zal er ieder uur een demonstratie te zien zijn (o.a. een demonstratie technische hulpverlening, duiken, ongeval gevaarlijke stoffen etc.).
 
Voor kinderen en volwassen is er op de Open Dag veel te beleven, zoals de fire-experience, het bezichtigen van de duiktank en onze vele voertuigen. Voor een uitgebreider overzicht van het programma kunt u de website www.leerpark.nl/opendag raadplegen.
 
Brandpreventieweken
De Brandpreventieweken 2011 lopen van 1 t/m 31 oktober. Dit jaar is de campagne ‘Wat doe
JIJ bij brand?'. Op de Open Dag willen wij bezoekers onder andere wijzen op brandveiligheid.
Deel dit bericht met je vrienden!