Alles over Dordrecht...
21sep 2011

Start werkzaamheden Johan de Wittstraat

DORDRECHT - De werkzaamheden voor de herinrichting van de Johan de Wittstraat en de kruising met de Singel starten op 26 september 2011. De Johan de Wittstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag. De wandelroute vanaf het station naar de binnenstad wordt een ‘rode loper’, de klinkerbestrating aan de oostzijde wordt doorgetrokken naar het centrum. De iepen aan de winkelzijde worden vervangen door nieuwe bomen.


De werkzaamheden worden, om overlast van de verkeersdoorstroming zoveel mogelijk te beperken, gefaseerd uitgevoerd. De eerste werkzaamheden vinden plaats op de kruising van de Johan de Wittstraat met de Singel. De kruising wordt versmald tot één rijstrook. Hierdoor oogt de Singel straks minder als doorgaande route. Vervolgens starten de werkzaamheden aan de winkelzijde van de Johan de Wittstraat. Het asfalt verkeert in slechte staat en krijgt daarom een nieuwe asfaltlaag. De woningen, winkels en bedrijven blijven te voet bereikbaar.

Sinterklaasintocht
In de planning van de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de intocht van Sinterklaas op 12 november. Voor deze feestelijke intocht zijn de werkzaamheden volgens planning aan de winkelzijde afgerond. Aan het parkeerplantsoen langs de Johan de Wittstraat wordt noodzakelijk onderhoud aan de bomen en verharding uitgevoerd. In het oorspronkelijke voorstel was een herinrichting van het parkeerplantsoen opgenomen. Naar aanleiding van reacties van bewoners over de parkeerplaatsen en mogelijke overlast zijn enkele wijzigingen in het plan doorgevoerd. De herinrichting van het parkeerplantsoen gaat niet door.

Nachtwerk
De verwachting is dat er twee keer ’s avonds of ’s nachts gewerkt moet  worden om de asfaltlaag aan te brengen. Deze werkzaamheden zijn gepland op vrijdag 28 oktober tussen 21.00 uur en 7.00 uur op de Johan de Wittstraat (winkelzijde) en op vrijdag 4 november tussen 21.00 en 07.00 uur aan de zijde van het parkeerplantsoen. Omwonenden worden hierover geïnformeerd.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden is een omleiding ingesteld. Deze wordt aangegeven met informatieborden langs de weg. De meest actuele informatie over de omleiding staat op de website www.dordrecht.nl/wegafsluitingen.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de website www.dordrecht.nl/johandewittstraatDeel dit bericht met je vrienden!