zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht pakt zege in slotfase tegen Cambuur

17 september 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft de thuiswedstrijd op vrijdag 16 september tegen sc Cambuur met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Theo Bos werkte in de absolute slotfase een 0-1 achterstand weg tegen de Friezen.

In de eerste helft was sc Cambuur de bovenliggende partij. De club uit Leeuwarden kwam snel op voorsprong door een doelpunt van de uit Spijkenisse afkomstige Martijn Barto na slecht uitverdedigen van doelman Stef Doedee: 0-1.

Ook na de openingstreffer waren de gasten beter. FC Dordrecht kwam goed weg toen Martijn van der Laan de lat raakte en ook Bob Schepers en Oguzhan Turk faalden in de afwerking. Aan de andere kant was Johan Versluis gevaarlijk, maar zijn vrije trap trof geen doel.

Na rust was FC Dordrecht ook lang aanvallend onmachtig. De ploeg van Bos kwam nauwelijks voor het vijandelijke doel, waardoor de gasten eenvoudig overeind bleven.

In de slotfase ging de thuisploeg alles of niets spelen. Tom Beugelsdijk maakte vanuit het niets gelijk: 1-1. Het opgeleefde FC Dordrecht pakte in blessuretijd zelfs de zege. Invaller Kevin Tano werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en Cecilio Lopes maakte vanaf elf meter geen fout: 2-1.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!