woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Officiële opening Rivas Zorghotel Dordrecht en lancering Rivas Leef& op gezondheidsboulevard

16 september 2011

DORDRECHT - Rivas Zorggroep opende donderdag 15 september officieel het Rivas Zorghotel Dordrecht. Wethouder H. Wagemakers van de gemeente Dordrecht verrichte samen met de honderdste bewoner S. Sturrus uit Hendrik-Ido-Ambacht de openingshandeling. Vervolgens daalden twee abseilers neer vanuit de bovenste etage van het Zorghotel. Daarnaast blikte Rivas tijdens de opening vooruit op de Rivas Leef&-gezondheidswinkel die later dit najaar haar deuren opent. Dit alles gebeurde op de gezondheidsboulevard in Dordrecht naast het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Rivas Zorghotel Dordrecht
Eerder dit jaar verwelkomde het Rivas Zorghotel Dordrecht haar eerste gasten. Met het Zorghotel speelt Rivas in op de toenemende vraag voor een aangenaam tijdelijk zorgverblijf. ‘In het Zorghotel kunnen gasten terecht voor kortdurende revalidatie, maar ook voor andere zorg’, vertelt Wieny Blanken, teamleider bij het Zorghotel. ‘Het is ook een plaats waar gasten uit kunnen rusten en herstellen. Bijvoorbeeld na een zware ziekenhuisoperatie, maar ook als ze tijdelijk niet thuis kunnen verblijven.’ Inmiddels hebben al veel gasten gebruik gemaakt van het Zorghotel. Tijdens de opening was ook een aantal oud-gasten aanwezig. ‘Het is leuk hen weer terug te zien en te weten dat het goed met hen gaat.’

Rivas Leef& voor een gezonde leefstijl
Naast zorg ondersteunt Rivas inwoners ook bij hun gezondheid. ‘Steeds meer mensen zijn bewust met hun gezondheid bezig’, zegt Sabrina van Eck, teamleider Rivas Leef&. ‘Met het nieuwe Rivas Leef& ondersteunen we mensen hierbij. Daarom openen we later dit najaar op de gezondheidsboulevard een Leef&-gezondheidswinkel. Hier kunnen inwoners terecht voor deskundig advies op het gebied van een gezonde leefstijl.’

In de Rivas Leef&-gezondheidwinkel vinden bezoekers ook nog steeds de vertrouwde zorghulpmiddelen. Van Eck: ‘Gezondheid en zelfstandig thuis blijven wonen gaan vaak samen. Zorghulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat mensen eerder naar huis kunnen, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, of langer veilig thuis kunnen blijven wonen.’ 

Meer informatie
Rivas Zorghotel Dordrecht en de Rivas Leef&-gezondheidswinkel bevinden zich op de gezondheidsboulevard (locatie Dordwijk) aan de Albert Schweitzerplaats in Dordrecht. Voor meer informatie over deze locaties of andere diensten van Rivas: Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief) of www.rivas.nl.
 

Lees meer over:

rivas
Deel dit bericht met je vrienden!