Alles over Dordrecht...
15sep 2011

Toekomst RTV Dordrecht voor en achter de schermen aan de orde

DORDRECHT -Na het vertrek van hoofdredacteur Ed Peereboom bij RTV Dordrecht wordt voor en achter de schermen van politiek Dordrecht gesproken over de toekomst van de lokale omroep.

Samenwerken lijkt één van de belangrijkste denkrichtingen te zijn. Overigens werd dat al in het verleden genoemd als voorwaarde aan voortgaande gemeentelijke subsidie.

Peereboom uitte bij zijn vertrek kritiek op het bestuur, dat zijn werkgever was.

Op de website van RTV Dordrecht is verder geen mededeling te vinden over de vertrokken hoofdredacteur. Alleen staat er bij de plek, waar eens zijn foto stond: vacature!

De PvdA-fractie Dordrecht heeft als eerste fractie een visie op de eigen website gezet:

Toekomst RTV Dordrecht (Mehmet Safranti): Er blijven zorgen om de lokale omroep. Nog steeds zijn er financiele problemen. Al vele malen zijn afspraken gemaakt met RTV Dordrecht. Onlangs nog over 4 voorwaarden: 1) Goed beheer/bedrijfsvoering; 2) Zelf geld binnenhalen; 3) Gaan regionaliseren; 4) Schuld aflossen. Het blijkt ook dat RTV Dordrecht verhoudingsgewijs veel betaalde krachten in dienst heeft en minder vrijwilligers t.o.v. andere lokale omroepen. De PvdA wil het vooral hebben over die 4 voorwaarden. In de gemeenteraad op dinsdag 27 september a.s. gaat de discussie verder.Deel dit bericht met je vrienden!