vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Oekraïnehuis vanaf 31 oktober in Dordrecht met steun van Groot Nieuws Radio

15 september 2011

DORDRECHT  - Het Glazen huis van 3FM komt dan (nog) niet naar Dordrecht toe, maar wel het Oekraïnehuis van Groot Nieuws Radio 1008 AM.

Tot vorig jaa stond het huis in Veenendaal bij de radiozender, maar dit jaar zal de actie op 31 oktober  in Dordrecht beginnen naast de kerkelijke ruimtes van de evangelische kerk JOZUA.

De sociale noden van de Oekraiïne worden zichtbaar gemaakt door jongeren zo een week in Dordrecht te laten leven.

Groot Nieuws Radio is een chrtstelijke zender, die vindbaar is op de middengolf en te vinden is op de  plek waar vroeger via 1008 Hilversum te beluisteren was.

Meer van de hulporganisatie (bericht van de website)

 

Spetterend programma Oekraïnehuis

Hulporganisatie Dorcas bouwt eind oktober voor de derde keer het Young Dorcas Oekraïnehuis. Deze actie staat in het teken van het voedseltekort in de wereld en wat Dorcas daaraan doet. Het huis is een exacte kopie van huizen zoals je ze veel in Oost-Europa tegenkomt: muren van klei en een dak van golfplaten. Achter het huis bevindt zich een buiten-wc.

Het Oekraïnehuis staat van 31 oktober tot en met 5 november op het terrein van de Jozua-gemeente in Dordrecht. Vier jongeren leven een week lang in omstandigheden die in Oekraïne heel gewoon zijn: zonder elektriciteit, verwarming en stromend water. En met maar één voedselpakket om van te leven. Het spetterende programma voor deze week is inmiddels bekend. In de buurt? U bent van harte welkom om de goulashparty, de vrouwenochtend met Tonneke Bijker, de mannenavond, het debat, de kofferbakmarkt of de sing-in bij te wonen! De week wordt afgesloten met een benefietconcert van rapper Stephan Mul en de worshipband LEV. Lees het volledige programma op www.oekrainehuis.nl

Het Oekraïnehuis ondersteunt de Dorcas Voedselactie. Het doel daarvan is: zo veel mogelijk voedsel inzamelen voor de allerarmsten in Afrika en Oost-Europa. In 1995 organiseerde Dorcas deze actie voor het eerst en inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks evenement, waar duizenden vrijwilligers en particulieren in het hele land bij betrokken zijn. De actie concentreert zich rond kerken, supermarkten en scholen.

We zoeken nog bewoners!
Ben jij tussen de 20 en 30 jaar en lijkt het je een uitdaging om een week te bivakkeren in het Oekraïnehuis? Meld je dan nu aan via jongeren@dorcas.nl

Deel dit bericht met je vrienden!