Alles over Dordrecht...
15sep 2011

Kamerverhuurpand ontruimd en verzegeld

DORDRECHT -De gemeente Dordrecht heeft maandagavond een woning aan de Sumatrastraat ontruimd, omdat er illegaal kamers werden verhuurd. Inspecteurs van de Taskforce huisvesting arbeidsmigranten troffen in het pand zes Slovenen aan die in de Rotterdamse haven werken. Na de ontruiming is het pand verzegeld om te voorkomen dat de eigenaar er opnieuw illegaal kamers gaat verhuren. Het is de eerste keer dat de gemeente dit dwangmiddel inzet.

 
Al in juli 2009 kreeg de eigenaar van het pand aan de Sumatrastraat een dwangsom opgelegd om een einde te maken aan de illegale kamerverhuur. De dwangsom is inmiddels opgelopen tot €60.000, maar de eigenaar is doorgegaan met illegale kamerverhuur. Mede naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de gemeente daarom nu gekozen voor het volgende dwangmiddel, ontruiming. 
 
Aangifte 
Om te voorkomen dat de eigenaar het pand weer illegaal kamers gaat verhuren, is de woning verzegeld. De eigenaar heeft daarop de zegels verbroken. De gemeente doet vandaag aangifte van deze verbreking. Volgens het wetboek van Strafrecht staat hierop een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar of een boete van €19.000. Inmiddels is het pand opnieuw verzegeld.
 
Leefbaarheid 
De gemeente betreurt het dat met deze maatregel nietsvermoedende huurders zijn benadeeld, maar legt hiervoor de verantwoordelijkheid bij de verhuurder. De gemeente pakt de illegale kamerverhuur aan met het oog op de leefbaarheid in de buurt en om een einde te maken aan onveilige situaties. De gemeente maakt daarom goede afspraken met verhuurders en werkgevers  opdat er voor de arbeidsmigranten uit Oost-Europa ook goede huisvesting beschikbaar is.


Deel dit bericht met je vrienden!