zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Schaakclub Dordrecht favoriet in schaakduel met Willige Dame

13 september 2011

DORDRECHT -   Op papier is schaakclub Dordrecht favoriet in het eerste duel op landelijke niveau tegen plaatsgenoot de Willige Dame. Ddat bleek uit de gepubliceerde opstellingen op de site van de landelijke bond ((KNSB).

Dordrecht is in de derde klasse landelijke samen met UVS uit Nijmegen de belangrijkste kandidaat voor de eerste plek en het promotierecht naar de tweede klasse. De Willige Dame is op papier van de tien ploegen nummer acht en dat houdt strijd tegen degradatie naar de onderbond in.

De wedstrijd begint 17 september om 13 uur in de Hans petri school:

 

Eerder nieuws:

De Willige Dame, de sfeerploeg uit poffertjessalon Visser, debuteert op zaterdag 17 september in de landelijke competitie tegen favoriet Dordrecht.

De wedstrijdleider van de landelijke bond heeft hiermee voor de schaaksport in Dordrecht een mooi afffiche gemaakt. Dordrecht speelt vanaf 1952 (met één jaar onderbreking) in de landelijke competitie.

De Willige Dame heeft nog nooit in de KNSB-competitie gespeeld, maar wilde als kampioen van het distrikt toch eens promoveren.

Dat twee schaakploegen uit Dordrecht tegen elkaar spelen, komt niet vaak voor.  In 1988 debuteert Groothoofd in de tweede klasse KNSB tegen Dordrecht. Daarna kwamen de Dordtse teams nog twee keer tegen elkaar uit in de  jaren negenig van de vorige eeuw.

Groothoofd werd uiteindelijk in 2002 een onderdeel van Dordrecht. De Willige Dame ging altijd de weg weg en noemde zich graag schaaksoos.

Op dinsdagavond 6 september begint om 20 uur de nieuwe interne competitie en voor de eerste mag voorzitter Cor Paans de club KNSB-vereniging noemen in zijn welkomswoord.

Schaakclub Dordrecht heeft morgenavond de algemene ledenvergadering. Bijzondere aandacht krijgt oud-voorzitter Jan Flach, die dit weekeinde zijn tachtigste verjaardag vierde.

Meer schaakzaken op www.tomsschaakboeken.nl

Deel dit bericht met je vrienden!