donderdag 6 mei 2021

Alles over Dordrecht

"Explosief" gevonden in de Voorstraat

12 september 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Daar waar het afgelopen monumentenweekend weer een explosieve bezoekersstroom naar de binnenstad van Dordrecht trok, maakte men op een heel ander vlak een explosieve situatie mee.

Twee vrijwilligers van de Oud Katholieke parochie in Dordrecht kregen op zaterdag 10 september de schrik van hun leven. De achtertuin van de kapel H. Maria Maior aan de Voorstraat 118 schoonmakend, vonden zijn een op een handgranaat gelijkend voorwerp tussen de drab in de vijver.

Direct werd de Politie gealarmeerd en in een tijdsbestek van 20 minuten stonden er 6 agenten in de achtertuin. Daar waar de heren tuinmannen met de nodige duw en trekkracht de wortels uit de vijver hadden verwijderd en het object aan elkaar hadden doorgegeven om te bestuderen wat het voorwerp was, werd ineens de Voorstraat Noord afgesloten voor verkeer. Dit inzake eventuele trillingen die het explosief tot ontploffing zouden kunnen brengen. De kerkzaal werd ontruimd en de hulp van de EOD (Explosieve Opruimingsdienst) ingeschakeld.

Na een klein half uur onderzoek, kwam het verlossende woord. Het bleek dat de op granaat lijkende bol een oud onderdeel was van een pomp die ooit in de vijver zat. Met algehele opluchting kon de openstelling van de kapel voortgang vinden. Zie de foto van het voorwerp wat voor verwarring zorgde. Het "explosief" is door de EOD meegenomen. Als het ergens anders opduikt, zouden de gevolgen veel groter kunnen zijn. Gelukkig is dit nu met een sisser afgelopen.

Lees meer over:

explosief Voorstraat
Deel dit bericht met je vrienden!