DZS/Soccer For Life pakt knap punt in Brabant

11 september 2011

DORDRECHT - DZS/Soccer For Life is op een indrukwekkende manier aan het zaalvoetbalseizoen 2011/2012 begonnen. Met voornamelijk Dordtse jonge zaalvoetballers in de ploeg, wist het team tegen een tegenstander met veel meer ervaring en een bredere selectie toch een 3-3 gelijkspel te behalen. Wat een kansloze missie leek, werd een punt met een mogelijkheid op meer.

DZS/Soccer For Life is dit seizoen een andere weg ingeslagen. De ploeg heeft louter nog voetballers met een Dordtse achtergrond en vrijwel alle spelers komen uit de eigen jeugd. Om dat gebrek aan ervaring op te vangen, liet DZS zich vrijwillig terugzetten naar de Eerste Divisie, waar FCV uit Valkenswaard de eerste tegenstander was.

Door wat ‘opstartproblemen’ kwam de Dordtse ploeg echter met slechts zes spelers in Valkenswaard. Zo had (als enige routinier) Kenneth Klaverweide nog geen spelerspas en was dus niet speelgerechtigd. Daartegenover zat bij FCV een volle bank, waardoor DZS niet alleen in speelervaring duidelijk de onderliggende partij was, ook in de breedte was het duidelijk de mindere.

Het werd een confrontatie tussen twee speelstijlen; FCV afwachtend en vanuit een systeem en DZS aanvallend en vertrouwend op de individuele actie. Zouhair Elyaakoubi en Jordany Martinus, de enige twee spelers met aardig wat wedstrijden achter hun naam, namen de ploeg aan de hand. Mohammed Boulou, die vorig seizoen ook pas zijn debuut maakte in het eerste, zorgde voor de rust achterin.

De grootste kansen waren in de eerste helft toch voor de thuisploeg. Stand-in doelman Dave van der Kruijk was misschien twee keer zou oud als zijn ploeggenoten, hij bleek een geweldige vervanger voor de afwezige Gilmairo van der Werp. Met soms wat geluk aan zijn zijde wist hij in de eerste helft zijn doel schoon te houden, ook tijdens twee fases waarbij DZS met een man minder speelde.

Daartegenover wist DZS een paar goede schoten (Jordany Martinus) te plaatsen. Zouhair Elyaakoubi zorgde ervoor dat de verwachte 0-0 ruststand niet gehaald werd. In de allerlaatste minuut plaatste hij onverwacht een bal vanaf de achterlijn achter doelman Dennis Soeteman van FCV.

Na rust ontstond er een stormloop richting Van der Kruijk. Het zoveelste schot van Bartels ging er uiteindelijk in. ,,Een poeier’’, verontschuldigde Van der Kruijk zich. ,,Hij ging er uiteindelijk via mijn handen in hoofd in geloof ik’’.

In de laatste tien minuten ging het spel op en neer. DZS/Soccer For Life nam nog een keer een voorsprong, maar zag de thuisploeg het veldoverwicht ook op het scorebord tot uitdrukking brengen (3-2). Maar DZS bleef knokken en zag dat het ook werd beloond. In de allerlaatste minuut schoot Elyaakoubi (op aangeven van Hamza Bouhlazouz) de verdiende gelijkmaker binnen. Een knappe prestatie, want Elyaakoubi begon ziek aan de wedstrijd.

Assistent-trainer Khalid Tiznine wist achteraf niet helemaal of hij nu blij moest zijn met een punt. ,,Ja het geeft wel een goed gevoel als je in de laatste minuut een punt pakt’’, aldus Tiznine. ,,Maar je zag hier en daar toch nog wat minpunten, daar moeten we aan werken. Toch denk ik dat als we compleet geweest waren, dan hadden we hier kunnen winnen’’.

KARAKTERISTIEKEN:
FCV/Dorpscafé Willem II – DZS/Soccer For Life: 3-3 (0-1)

Scoreverloop: 24’ 0-1 Zouhair Elyaakoubi (Hamza Bouhlazouz), 33’ 1-1 Daan Bartels, 37’ Henny Otto (Zouhair Elyaakoubi), 38’ 2-2 Leermans (Jur Rademakers), 45’ 3-2 Daan Bartels (Luuk Jansen)

Opstelling FCV; Soeteman; Wijman, Leermans, Bakkems, Bartels, Rademakers, Jansen, Vermeer
Opstelling DZS/Soccer For Life: Van der Kruijk; Boulou, Bouhlazouz, Elyaakoubi, Martinus, Otto

Opmerkingen: Scheidsrechter Benjilali gaf vier gele kaarten, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Bij DZS moesten Boulou (spelbederf) en Elyaakoubi (vasthouden) gaan zitten, terwijl bij FCV Wijman (grof spel) en Vermeer (praten) moesten plaatsnemen op de strafbank.

Doelpogingen: 25 – 34 (op doel: 12-15)

Overtredingen: 6 – 2

Hoekschoppen: 7 – 8

Man van de Wedstrijd bij DZS: Zouhair Elyaakoubi