Alles over Dordrecht...
11sep 2011

Theorie en praktijk van wegafsluitingen in Dordrecht verschillend

DORDRECHT - De informatie van de gemeente Dordrecht over wegafsluitingen, de theorie, wijkt in de praktijk vaak af van de werkelijke situatie. Zo wordt gemeld dat de fietstunnel onder het spoor dicht zou zijn, maar dat de voetgangers wel hun vaste route door de tunnel konden volgen. De praktijk was, dat het fietsverkeer gewoon door de tunnel kon, maar dat de trap voor de voetgangers was afgezet.
Voor de  afsluitingen in de  Biebosch, ivm het vervangen van bruggen, wordt verwezen naar de site van de gemeente. Ddaarop staat niks vermeld. De borden zijn ook alleen gericht op de belemmeringen voor het autoverkeer, dat richting Viersprong dient om te rijden. De fietsers worden vergeten, alhoewel zij hun route het nnatuurgebied in, gewoon kunnen vervolgen.
Al eerder is gebleken dat de informatie over wegafsluitingen langs de weg en die op de site van de gemeente  niet gelijk is. In 2010 stonden in Krispijn op verschillende plaatsen verschillende data over wanneer het fietstunneltje in de Dubbeldamseweg weer open zoui gaan.

 

Dat werk blijkt niet goed gedaan te zijn, want inmiddels is de fietstunnel soms wel of niet open.

 Deel dit bericht met je vrienden!