vrijdag 3 december 2021

Alles over Dordrecht

Theologische universiteit houdt studiedag in Dordrecht

11 september 2011

DORDRECHT -De Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft, na lobby van de gemeente Rotterdam, niet voor een vestiging in Dordrecht gekozen.

Voor de Protestantse Theologische Universiteit is Dordrecht zeker wel van groot belang, mede in het licht van de in Dordrecht gehouden Dordtse Synode 1618-1619.

Toen werd mede de basis gelegd voor de Nederlandse taal door de beslissing om de Bijbel vanuit de grondtekst in het Nederlands te vertalen. Tevens werden regels gesteld voor (gereformeed) geloven om een theologische discussie tussen hooglearen te beslechten.

Op 9 november is de Thoelogische universiteit in Dordrecht actief. Inleider/spreker Fred A. van Lieburg woont in Dordrecht en is één van de belangrijkste voorvechters om de toekomst van het verleden te verankeren in de geschiedenis van de stad:

 

 

'De Dordtse kerkorde als exportartikel?'

Binnen het kader van de internationale conferentie Church Polity wordt voor een breder publiek een Engelstalige studiedag gehouden over de rol die de Dordtse kerkorde heeft gespeeld en nog speelt in vier continenten. Boeiend voor wie geïnteresseerd is in kerkgeschiedenis, kerkrecht, ecclesiologie, zendingsgeschiedenis e.d.

Sprekers:

  • Prof. Fred A. van Lieburg, VU, Amsterdam, "Compilation, Authorization and Sanctification. The long history of the Church Order of Dordt"
  • Prof. Henry de Moor, Grand Rapids (USA), "Dordt in the USA and Canada. Church Polity Challenges for North American Reformed Churches"
  • Prof. Pieter Coertzen, Stellenbosch (RSA), "Church Polity Challenges for South African Reformed Churches"
  • Dr. Lazarus Purwanto, Jakarta (Indon.), "Church Polity Challenges for Indonesian Reformed Churches"

 

Plaats:  Auditorium van het Dordrechts museum, Museumstraat 40, 3311 XP Dordrecht
Tijd: woensdag 9 november 2011, 11.30 tot 17.30 uur
Kosten (inclusief lunch): € 15 (leden van Noster: gratis)
Aanmelden kan via het online aanmeldingsformulier.

 

Deel dit bericht met je vrienden!