Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste kunstcommando badkamerconcert groot succes'
07sep 2011

Eerste kunstcommando badkamerconcert groot succes

DORDRECHT - Komende maand organiseert kunstcommando Manuela Porceddu verschillende bijzondere activiteiten in het Reeland. Zo kunnen de bewoners van deze wijk deelnemen aan een mini busvakantie door eigen wijk, workshops fotografie, Klaagkoor ’t Ree La La en exclusieve badkamerconcerten. Het eerste Kunstcommando Badkamerconcert vond afgelopen vrijdag plaats en was een groot succes.

Op vrijdag 2 september vond aan de Dordtse Reeweg Oost het eerste Kunstcommando Badkamerconcert plaats. Vier vriendinnen verrasten hun jarige vriendin met dit speciale cadeau. De jarige was erg ontroerd en blij met de bijzondere wending die haar verjaardagsfeestje hierdoor kreeg. De akoestiek in haar badkamer was fantastisch en de zoete stem van zangeres Julia Reinhold klonk als engelenzang in de oren. Iedere bewoner van het Reeland kan een badkamerconcert aanvragen: als cadeau voor iemand anders, maar ook gewoon lekker voor jezelf! Nieuwsgierig geworden? Mail naar manuela@kunstcommando.nl voor meer informatie.

 
Mini busvakantie in eigen wijk — Datum nog onbekend, nog genoeg plekken beschikbaar.

Bezoek in de Mobiele Commandopost (brandweerwagen uit 1974) de meest bijzondere plekken van het Reeland. ’s Morgens word je thuis opgehaald, waarna er een speciale route door het Reeland zal worden gevolgd. Bij mooi weer zal er gepicknickt worden in het Wantijpark. ’s Middags worden alle reizigers weer thuisgebracht. 
 
Klaagkoor ‘’t Ree La La’ — Datum nog onbekend, nog genoeg plekken beschikbaar.

Klaagkoren: je vindt ze van Tokio tot New York. Er bestaat zelfs een mondiale organisatie van klaagkoren! Met Klaagkoor ‘’t Ree La La’ heeft Reeland de Dordtse primeur. Reelanders worden uitgenodigd om te klagen over wat ze maar willen. Door individuele grieven luidop uit te zingen met medeklagers, worden ze tot bemoedigende koorzang. ‘’T Ree La La’ schrijft en oefent het lied onder leiding van een professionele dirigent, waarna het klaaglied als grande finale zal worden opgevoerd op een bijzondere locatie. Ervaring met zingen of tekstschrijven is niet nodig. Het enige dat je nodig hebt, is iets om over te klagen! 
 
Rijker Kijken: workshops creatieve fotografie — Nog genoeg plekken beschikbaar

Tijdens de fotografieworkshops ‘Rijker Kijken’ wordt in drie lessen onderzocht op welke manieren het Reeland (nog meer) te verbeelden is. Deelnemers krijgen tips en uitleg over hoe je op artistieke wijze interessante beelden kunt schieten. Een eigen camera of fotografie-ervaring is geen vereiste, want er wordt geëxperimenteerd met verschillende soorten fotografie (analoog, digitaal en polaroid). De resultaten zullen later worden gepubliceerd in de Commando Guerrilla Krant.  Data, tijd en locatie: 10, 17 en 24 september, 15.00 – 17.00 uur, Buurthuis ‘De Driesprong’.

 
Aanmelden voor de activiteiten: manuela@kunstcommando.nl of 06-186 840 65


 Deel dit bericht met je vrienden!