zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Dick van Meeuwen kijkt terug op reformatorische school in Dordrecht

5 september 2011

DORDRECHT/SLIEDRECHT  – Dick van Meeuwen was als directeur het gezicht van het Marnixcollege in Dordrecht, dat deze maand viert en herdenkt vijftig jaar te bestaan. De man, die binnenkort na 23 jaar afscheid neemt als raadslid voor de SGP in Sliedrecht, is directeur geworden van een grote scholengemeenschap in Amersfoort.

In het Reformatorische Dagblad blikt hij terug op zijn schooltijd in Dordrecht namens Marnix:
„Een voluit reformatorische school, in de stad. Dat laatste zeg ik er nadrukkelijk bij. De school heeft door de jaren heen een steeds grotere betrokkenheid gekregen op de samenleving, vanuit de christelijke plicht om dienstbaar te zijn. Openheid naar de samenleving vind ik belangrijk.

In Dordrecht worden alleenstaanden in de buurt met Kerst uitgenodigd voor een maaltijd op school, mogen omwonenden op lunchconcerten komen, doen leerlingen klusjes in de wijk, wordt de aula door de gemeente gebruikt voor bijeenkomsten en is er geregeld overleg met andere scholen in de stad. Ik kan dat iedereen aanraden. Je krijgt de mogelijkheid te laten zien wat je werkelijk wilt zijn als reformatorische school.”

Lees meer over:

sliedrecht marnix reformatorisch
Deel dit bericht met je vrienden!