zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Historisch eerste college nieuwe Hogeschool Drechtsteden

2 september 2011

DORDRECHT - Exact honderd jaar na de eerste les van de Dordtse HTS wordt 5 september het eerste college aan de nieuwe Hogeschool Drechtsteden gegeven. Aan de opening van het collegejaar gaat een persconferentie vooraf.

Precies een eeuw na de eerste les van de vroegere HTS Dordrecht zal de geschiedenis zich gaan herhalen. 

Het lesprogramma in 1911 was toentertijd voor Nederland uniek en vooruitstrevend van opzet.  Op 5 september 2011 zal bij de nieuwe Hogeschool Drechtsteden een cursusprogramma worden gepresenteerd dat inhoudelijk en qua organisatie toegespitst is  op de laatste   inzichten. Evenals in 1911 is ook in 2011 het cursusprogramma afgestemd aan het innoverende karakter van de bedrijven en instellingen binnen de regio. 

Voor de start van de eerste les geeft het bestuur van de Stichting Hogeschool Drechtsteden een persconferentie waar onder meer de opzet van het cursusprogramma en de Europese accreditatie aan de orde komen. Wethouder Bert van de Burgt van onderwijs zal het collegejaar openen met een korte toespraak.

De persconferentie is op maandag 5 september vanaf 12.30 uur in de speciaal ingerichte opleidingslocatie van de Hogeschool Drechtsteden ’t Bouwhuys (SSPB) , Maarten Harpersz. Trompweg 229  te Dordrecht .

Daarna start om 13.30 uur het eerste college. Dit is niet openbaar. Wel zal aan het begin aan de media gelegenheid worden geboden opnamen te maken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met  Jan Meissen: 06-54955620 (bestuursvoorzitter) of Pieter Verhoeve (06-20626981), bestuurslid PR
 

Lees meer over:

drechtsteden hogeschool
Deel dit bericht met je vrienden!